Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Za QUESTY do Krkonoš a Podkrkonoší

Questing je zábavná hra pro děti i dospělé, připomínající „honbu za pokladem“. Trasa vede po jednotlivých zastaveních, kde hledáte indicie pro vyluštění tajenky a pokračování v cestě. Když projdete celou trasu, získáte znění tajenky, která vás dovede k pokladu. Na léto jsme pro vás připravili první 3 questy.
Za prvním se vydejte do Studence „TŘÍKATASTŘÍ aneb když roubenka není chaloupka".
Druhý láká do Vítkovic „OD MLÝNA K MLÝNU aneb vítkovický quest o výhledech jest".
A třetí na vás čeká v Hořicích „PROČ BYCHOM SE NETĚŠILI... aneb první hořický quest samá socha jest".


Více informací
Za QUESTY do Krkonoš a Podkrkonoší
Stojí první sloupy nové šestisedačkové lanovky

Stojí první sloupy nové šestisedačkové lanovky

Za pomoci jeřábu byly ve SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC vztyčeny první sloupy nové šestisedačkové lanovky HOFMANKY EXPRESS, která bude hlavní novinkou pro nadcházející zimní sezónu a bude nejrychlejší svého druhu v Česku. Stavba devíti sloupů lanovky trvala pouhé 2 dny. V lyžařském areálu vyrostou do zimní sezony 2 nové sedačkové lanovky, technického zasněžování se dočká 2,5 km sjezdovek, otevřeno bude 1,5 km nových sjezdovek zatím na přírodním sněhu, a pro lyžaře přijíždějící ze směru od Vrchlabí bude v Janských Lázních připraveno nové parkoviště s kapacitou 250 vozů. Celkové investice přesáhnou rekordních 250 milionů korun.


Více informací

Jediné lví safari ve střední Evropě

V ZOO Dvůr Králové byl slavnostně otevřen provoz lvího safari. Návštěvníci ve vlastních autech nebo ve speciálně upravených vozech zoologické zahrady projíždějí mezi volně vypuštěnými lvy. Lví safari je součástí klasického okruhu po Africkém safari Josefa Vágnera. Lvy je však možné pozorovat i bez auta. Zpevněnou stezkou ve svahu mohou pěší návštěvníci buď vystoupat k pavilonu lvů, kde je od šelem dělí jen sklo, anebo se vydat na dobrodružnou vyhlídku z nového lanového hradu, jehož některé věže jsou postaveny přímo ve velkém výběhu pro lvy.


Více informací
Jediné lví safari ve střední Evropě
Leták Krakonošovy Krkonoše a Podkrkonoší

Leták Krakonošovy Krkonoše a Podkrkonoší

Nový propagační materiál seznamuje s novými aktivitami určenými především dětem a mládeži v rámci projektu „Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší“. Razítkovací hry v Krkonoších a Podkrkonoší, nové questy, trasy Geofunu a ochutnávka Geocachingu. Zapojit se mohou všichni – malé děti, mladí lidé, střední i starší generace. Pohádkovým regionem provázejí Krakonoš, sojka, Hančí a Pan lesní. S nimi se můžete potkat při různých akcích, např. s figurami Krakonoše a Hančí v životní velikosti pro fotografování a s převleky Krakonoše a Hančí, s malovanými postavami v novém pexesu a omalovánkách...


Více informací

Letní minicyklobus PAŠERÁK

Novinka! Letní minicyklobus spojující Malou Úpu, Kowary a Karpacz. Jezdí pouze v sobotu od července do září. Za autobusem je připojen vlek pro 30 kol. Ideální příležitost se podívat do Parku Miniatur, ke kostelíku Wang a na další zajímavosti našich polských sousedů. Nebo jen jako přiblížení k túře na Sněžku z Karpacze a zpět do Malé Úpy. Odjezd z Horní Malé Úpy - Pomezních Bud v 9 a 16 hodin, dospělý za 50 Kč, dítě do 10 let, pes a kolo za 20 Kč.


Více informací
Letní minicyklobus PAŠERÁK
Ve Špindlerově Mlýně chystají megainvestici

Ve Špindlerově Mlýně chystají megainvestici

Skiareál Špindlerův Mlýn začne příští rok propojovat svá střediska ve Svatém Petru a na Medvědíně. Investice začne stavbou víceúčelového parkovacího domu u Labské přehrady s kapacitou kolem čtyř stovek vozů. Z jeho střechy by měly vést dvě lanovky, jedna na Hromovku a druhá směrem k Medvědínu. V první fázi investoři počítají s výstavbou kryté šestisedačkové lanovky na Hromovku. K ní přibudou dvě nové sjezdovky s kompletním zasněžováním, které by mohli lyžaři využívat již v zimní sezoně 2016 až 2017. V roce 2017 by měla začít výstavba další lanovky na Medvědín. Vznikne tím kompletní propojení těchto dvou areálů. V údolí Špindlerova Mlýna tím celková délka sjezdových tratí naroste ke čtyřiceti kilometrům. Všechny nové sjezdovky budou v kategorii modrá a modročervená.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

Měsíc srpen bude v Krkonoších ve znamení různorodých festivalů. Hned první víkend spolu budou rozmlouvat obři na tradiční Porciunkuli 2015 v Hostinném. Další víkend se můžeme těšit na Open air festival Keltská noc, která se bude už po 20. konat v Harrachově anebo na Krkonošské pivní slavnosti, které potěší znalce i laiky v oboru sladového nápoje. V druhé půli měsíce si nezapomeňte napsat do kalendáře Trutnoff open air festival, letošní ročník je věnovaný svobodě Ukrajiny, obětem holocaustu a náboženské toleranci. Festivalový maraton ukončí Nazdar léto fest v Rokytnici nad Jizerou. 


Krkonošské klání

01.08.2015

Krkonošské klání

12. ročník parkurových a westernových závodů v Lánově, zábavné soutěže i pro lidi, bohaté občerstvení. Na programu je tradičně parkur ve stupních obtížnosti ZM (základní malé), Z (základní) a ZL (základní lehké), ve stupních obtížnosti ZM (základní malé), Z (základní) a ZL (základní lehké), westernové soutěže a skok mohutnosti. Akci pořádají Přátelé z Ranče na Kopečku. Více informací: Helena Kopecká, tel. 604 557 314.


Více informací



Open Air Festival Keltská noc

06.08.2015

Open Air Festival Keltská noc

Keltská noc 6.-8. srpna 2015 slaví již neuvěřitelných 20 let od svého vzniku a díky svému místu konání v Harrachově pod skokanskými můstky má punc nejvýše pořádaného festivalu v Čechách. Může se tak pyšnit i nejhezčím výhledem. Přijeďte se o tom přesvědčit a poslechnout si pod světoznámým harrachovským mamutím můstkem např. Vypsanou fiXu, Horkýže Slíže, Sto zvířat, Michala Hrůzu či veselou partičku Tří sester, která při této příležitosti bude mít také důvody k oslavě – oslaví zde totiž své 30té narozeniny. 


Více informací



Krkonošské pivní slavnosti

08.08.2015

Krkonošské pivní slavnosti

Již 18. ročník vrchlabských pivních slavností nabídne ochutnávku lahodného sladového moku od 14 pivovarů z celé České republiky. Na náměstí je připraven bohatý hudební program, aby byl každý návštěvník naladěn na tu správnou hudební notu. Vystoupí Ivan Mládek se svým Banjo Bandem, Petr Kolář s kapelou, pro děti je připraven velký indiánský rodinný park, Jarda Učík vás vyškolí v čepování pivka… a rozdávat se bude 5 pivních soudků. Krkonošské pivní slavnosti jsou zkrátka akcí pro celou rodinu.


Více informací



Svatovavřinecká pouť na Sněžku

10.08.2015

Svatovavřinecká pouť na Sněžku

Tradiční výstup z Pece pod Sněžkou z parkoviště u Kapličky na Sněžku s bohoslužbou a odpoledním kulturním programem. Nechybí ani zábava pro děti, jarmark a občerstvení. www.pecpodsnezkou.cz

Svatovavřinecká pouť na Sněžku také odchází ze Špindlerova Mlýna od kostela sv. Petra. Pokračujme v tradici, která sahá až do 17. století.  Na programu je žehnání vody u Rennerovy studánky a ve 12 hodin na Sněžce poutní mše svatá. Pro poutníky je připraveno překvapení. www.vikariatjilemnice.cz


Více informací



Trutnoff Open Air Festival

20.08.2015

Trutnoff Open Air Festival

Letošní festival v Trutnově na Bojišti od 20. do 23. 8. 2015 je věnován svobodě Ukrajiny, obětem holocaustu a náboženské toleranci. Hvězdami festivalu budou britští The Prodigy (mimořádná možnost zakoupení jednodenní vstupenky), širokou nabídku hudebních žánrů obohatí také metal Gojira, cimbálovka nebo dívčí trio z Kozojídek.


Více informací



Theatrum Kuks

26.08.2015

Theatrum Kuks

XIV. ročník festivalu barokního divadla, opery a hudby, který se koná od 26. do 30. srpna 2015 na Kuksu. Festival Theatrum Kuks obvykle prezentuje 5 – 10 světových "in situ" premiér na patnácti místech kukského údolí a v okolí. Navštivte tedy kostel Nejsvětější Trojice, refektář, Šporkovu hrobku, nádvoří, sklepení, zahradu, schodiště hospitalu, lapidárium, kaskádové schodiště, Comoedien-Haus, Rentzovo muzeum a další.


Více informací



Jak se vaří v Krkonoších

28.08.2015

Jak se vaří v Krkonoších

Festival jídel a pokrmů ve Špindlerově Mlýně probíhá o víkendu 28. - 30. srpna 2015. Patříte mezi gurmány a milovníky dobrého jídla? Pak tu nesmíte chybět. O vaše chuťové pohárky se postarají přední restauratéři a hoteliéři Krkonoš, kteří si pro vás připravili chuťově zcela výjimečné delikatesy a skvělá menu.


Více informací



Evropská noc pro netopýry

29.08.2015

Evropská noc pro netopýry

Víte jak má jemná křídla netopýr? Jak moc nahlas křičí? Jaké má zuby? Jak se plete do vlasů? Program o nejbližších příbuzných hraběte Drákuly. Místo konání: Vrchlabí, zámecký park. Více informací: Správa KRNAP, Klára Máslová, kmaslova@krnap.cz, tel. 737 225 507.

 


Více informací


Letní kino a osvěžující koupání v Krkonoších

Letní počasí v červenci bylo i v Krkonoších dost horké. Pokud se srpen také vydaří, chladnější horská voda na místních koupalištích vás jistě osvěží

Na vaši návštěvu se těší Koupaliště Slunečná Čistá v KrkonošíchKoupaliště a autocamp KošťálovKoupaliště HomoleKoupaliště Jablonec nad JizerouKoupaliště Kruh u Jilemnice, Koupaliště MříčnáKoupaliště TrutnovKoupaliště Zákoutí Harrachov.

Letní kino je pro vlahé a teplé letní večery ideálním programem. Letos jejich nabídky můžete využít 3x v týdnu ve Vrchlabí v malebném prostředí zámecké kaple a také několikrát během léta v zámeckém parku v Jilemnici.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE