Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše na Czech Days

Czech Days je oficiální publikační portál státní agentury CzechTourism poskytující informace o České republice ve formě mobilních aplikací. V portálu najdete témata věnující se prezentaci českých památek, osobností, dědictví UNESCO, představení vybraných krajů a oficiálních institucí prezentujících ČR. V této slovutné společnosti nechybí nejvyšší české hory Krkonoše. Obsahem jsou snímky zaměřené na představení celého pohoří, dále např. na krásné historické roubenky, horské tisícovky, údolí a vodopády, faunu a floru, lázně, církevní památky. Celou aplikaci Czech Days si můžete stáhnout do svého smartphonu, nebo si image prezentaci prohlížet online.


Více informací
Krkonoše na Czech Days
První úniková hra v Trutnově!

První úniková hra v Trutnově!

S názvem JDOU PO TOBĚ? Na hodinu se přemístíte prostřednictvím speciálně vybavené místnosti do reality 90. let minulého století, stanete se štvancem společnosti a pouze vyřešené hádanky a rébusy vás vrátí zpět do dneška. Úniková hra je moderní a zábavná výzva pro 2 nebo 4 hráče ve věku od 14 let, najdete ji v Trutnově a musíte si předem rezervovat termín. Vezměte s sebou druhou polovičku, rodinu nebo přátele a vyzkoušejte, jak vám to v týmu klape, protože základem úspěchu je týmová spolupráce, zapojení logiky a postřehu.

Více informací

Do ZOO, do pohádky či Krkonoš veřejnou dopravou

Od poloviny prosince byla zprovozněna nová sobotní autobusová linka spojující mimo jiné Hradec Králové, Hořice, Miletín, Dvůr Králové n.L., Hostinné (a další obce po trase) se ZOO ve Dvoře Králové n.L. (jede přímo od vstupu do ZOO), přehradou Les Království či Špindlerovým Mlýnem. Spojení je zaměřeno především pro víkendové turistické cesty. Na lince platí tarif IREDO - např. jízdenka pro dvě dospělé osoby + až tři děti na celý den po celém kraji vlakem i autobusem za 280 Kč.


Více informací
Do ZOO, do pohádky či Krkonoš veřejnou dopravou
Fotosoutěž „Krkonošskou bílou stopou“

Fotosoutěž „Krkonošskou bílou stopou“

Letošní zima je k běžkařům velkorysá. Svézt se mohli a mohou i po trasách v údolích a nížinách, které v minulých sezonách pokrývalo spíše bláto než sníh. Ale taková pěkně upravená krkonošská stopa, která vás provede po hřebenech našich velehor, to je teprve zážitek! Pojďme si to připomenout krásnými fotkami, které zachycují jistě ještě krásnější zážitky s běžkami na nohách. Uzávěrka soutěžních materiálů: 31. 3. 2017. Autor nejkrásnější fotografie bude odměněn knihou KRKONOŠE Radka Drahného.


Více informací

Návštěvnost Krkonoš i nadále roste

Kvalifikovaným odhadem uváděná návštěvnost 5–6 milionů osob řadí Krkonoše mezi nejnavštěvovanější evropský národní park. Jen na přístupech do I. zóny zaznamenají sčítače roční návštěvnost 1,4 milionu osob. Správa KRNAP má po celých Krkonoších naistalováno 27 sčítacích zařízení. Většina z nich – 21 – sleduje pouze průchody pěších návštěvníků, a to zejména na hranici I. zóny KRNAP. Z výsledků je patrné, že zcela nejvytíženějším dnem z pohledu návštěvnosti je sobota. V časovém průřezu dne se 90 % návštěvníků na cestě pohybuje mezi 10.–16. hodinou.


Více informací
Návštěvnost Krkonoš i nadále roste
Press trip pro novináře ze Skandinávie

Press trip pro novináře ze Skandinávie

„Východní Krkonoše“ představily své možnosti. Krkonoše – svazek měst a obcí se společně s Královéhradeckým krajem spolupodílel na realizaci press tripu státní agentury Czech Tourism ve dnech 20. - 22. 2. 2017 pro tři zahraniční novináře (dva novináři z Dánska a jeden ze Švédska). Cílem žurnalistické návštěvy byl Liberecký kraj, prohlídka Ještědu, Jizerské hory s „ochutnávkou“ závodu „Jizerské padesátky“, a především východní Krkonoše s cílem v Janských Lázních, Peci pod Sněžkou, Černém Dole a v Horní Malé Úpě.  


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Tipy na zajímavé akce v regionu


Březen měsíc divadla

01.03.2017

Březen měsíc divadla

23. ročník divadelního festivalu v Jilemnici neklade hranice mezi profesionální a amatérské divadlo. Při přehlídce dostávají příležitost také žánry a divadelní scény, které jsou v běžné nabídce programů obsazovány méně - např. divadla jednoho herce nebo oblastní divadla se svým často velmi zajímavým repertoárem. Program je sestaven z 12 divadelních představení různých typů, vč. divadel pro děti. Celý festival bude provázet výstava českých a polských fotografů nazvaná Vitrum, která mapuje sklářskou tradici.


Více informací



Věra Klásková – Irské balady

02.03.2017

Věra Klásková – Irské balady

Známé skladby i unikáty z folklorních sbírek a autentických zdrojů v Janských Lázních. Zpěvačka Věra Klásková (zpěv a kytara) je asi jedinou českou interpretkou tradicionálů z Britských ostrovů, která tyto písně zpívá v originálních anglických verzích. Zúčastnila se řady českých festivalů inspirovaných keltskou kulturou, pravidelně vystupuje v Rádiu Proglas. V roce 2007 účinkovala na festivalu Shamrock v Českých Budějovicích společně se skupinou Oró dublinského dudáka Martina Nolana, v roce 2011 vystoupila i na festivalu Rose of Tralee v Irsku.


Více informací



Trutnovský Jazzinec

03.03.2017

Trutnovský Jazzinec

I v březnu se můžete těšit na skvělé hudební zážitky již 19. ročníku mezinárodního festivalu jazzové hudby v Trutnově. Festival slibuje doslova hromadu hvězdných osobností. Je opět žánrově velmi pestrý a nabízí nejeden projekt ušitý přímo na míru, tzn. tyto koncerty jsou uvedeny pouze a jedině na tomto festivalu.


Více informací



King of Mamuth 2017

04.03.2017

King of Mamuth 2017

Závod lyžařů s hromadným startem po vzoru Le Mans v Harrachově na Čertově hoře. Běh ke strojům, sjezd, freeride, tlačenice, sem tam brána...prostě závod plný adrenalinu. Sjezd z Čertovy hory s napojením na dopad skokanského můstku "Mamut" a s cílem u spodní stanice lanové dráhy Delta. Délka cca 2,5 km. Kategorie King a Queen. Akreditace v Harrachově od 1.3. v čp.189 (půjčovna Čermák-rent). Nutné - přilba a chránič páteře! Kombinéza zakázána!!! Startovné 200,- Nebrzděte...


Více informací



Memoriál Dr. Václava Vojtěcha - Ledová Jízda

04.03.2017

Memoriál Dr. Václava Vojtěcha - Ledová Jízda

Jubilejní 25. ročník závodu psích spřežení (4.-6.3.2017), který je pojmenován po Dr. Vojtěchovi, který jako první Čech stanul v r. 1929 na území Antarktidy. Výjimečný závod i s mezinárodní účastí, v němž družstvo tvoří musher se psím spřežením a lyžař. Závodníci vystartují ve vlnách hromadným startem do sjezdovky a ponoří se do temné noci Krkonoš. V neděli 5. března 2017 můžete závodníky nejlépe potkat kolem Tetřeví boudy a na Liščí cestě, dále kolem Chalupy na Rozcestí a po lyžařské magistrále. Cíl je opět v Dolním Dvoře u hotelu Ettel.


Více informací



Vo zlámanou grešli

10.03.2017

Vo zlámanou grešli

Druhý březnový víkend (10.-12.3.2017) bude v Rokytnici nad Jizerou ve znamení historického lyžování. Sejdou se zde lyžníci z celé republiky, aby poměřili svoje síly v lyžnických disciplínách s historickým vybavením. Slalom vyřazovací, skok daleký, slalom se startem hromadným a možná i něco navíc. Sobotní vyhlášení výsledků bude probíhat na jedinečném dobovém Jazzovém večeru.


Více informací



Krakonošovi lyžníci – 7. ročník

18.03.2017

Krakonošovi lyžníci – 7. ročník

Krakonošovi lyžníci aneb sonda historií sportu lyžařského. Závody na historických lyžích a saních, závod ve skoku ladném, soutěž o nejlepší historický kostým. Tradiční veselice v dobových kostýmech na sjezdovce Pomezky na Horní Malé Úpě – soutěže, jarmark, nevšední zážitky – prostě uspokojení všech smyslů pro malé i velké. Závody lyžníků v dobových kostýmech na historických lyžích, pro zpestření soutěž ve skoku ladném.


Více informací



Radim Vizváry - solo

21.03.2017

Radim Vizváry - solo

Od klasické pantomimy k butó! Od fyzické komedie až po současné mimické divadlo. Můžete čekat moderní, čistou a aktuální pantomimu. Radim Vizváry vám v Kulturním domě Střelnice ve Vrchlabí představí klasická i současná, poetická i komická díla. Smát se i brečet pak můžete bez jediného Radimova slova – k jeho umění totiž nejsou potřeba. Vyjádření je čistě tělesné a pojí pohybovou virtuozitu s herectvím. Zkrátka uvidíte, co dnes znamená pantomima.


Více informací



SNOWJAM - FIS SNB World Cup

21.03.2017

SNOWJAM - FIS SNB World Cup

Finále Světového poháru ve freestyle snowboardingu opět v Čechách! Světová snowboardová elita na nejdůležitějším závodě sezóny – Audi Snowjam ve Špindlerově Mlýně (21.-26.3.2017). Domácí diváci tak budou moci po roční pauze opět vidět na vlastní oči nejen souboj o vítězství v samotném závodě, ale i o vítězství v celém seriálu Světového poháru a dekorování vítězů křišťálovými glóby. Dle mezinárodních standardů se tohoto podniku zúčastní 60 mužů a 30 žen ze všech národních týmu. 


Více informací



Krakonoš – postava mýtická i literární

28.03.2017

Krakonoš – postava mýtická i literární

Přednáška ve Františkánském klášteře v Hostinném, jak název napovídá, bude věnována mytickému vládci Krkonoš a jeho rozličným podobám. Postava Krakonoše prošla v běhu staletí mnohými změnami. Dnešní, mezi lidmi rozšířená představa o pánu Krkonoš je více než jasná: urostlý, starší muž v zeleném kabátu, tvář porostlou dlouhým vousem, na hlavě široký klobouk, v ruce třímá hůl. Je tato představa původní podobou Krakonoše? Do jaké míry je skutečně tradiční? Na tyto a další otázky se přednáška pokusí odpovědět.


Více informací


Běžkotoulky z Krkonoš

Další díly Běžkotoulek z Krkonoš na sebe nenechaly dlouho čekat a tak Vás můžeme srdečně pozvat zase na další zajímavou návštěvu spojenou se zimními radovánkami, tentokrát do Janských Lázní a nejnověji i do Žacléře.

S Běžkotoulkami se pravidelně můžete vydávat za nejkrásnějšími místy v České republice. Vřelým a přívětivým způsobem zvou moderátoři, např. Stanislav Bartůšek, do lyžařských běžeckých stop, na sjezdovku, do kvalitního hotelu či penzionu i za zábavou do horských měst. Všechny díly jsou dostupné na internetových stránkách pořadu:

www.ceskatelevize.cz/porady/10401441361-bezkotoulky/dily/



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE