Nezobrazuje se vám tento email správně;? ZOBRAZIT V PROHLÍŽEČI.

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

AKTUALITY ZE SVAZKU KRKONOŠE

Diskusní fórum na téma „Jakou nabídku očekává český turista v Polsku a polský turista v Česku“

V rámci projektu Síť hospodářského rozvoje Česko-Polského příhraničí CZ.11.4.120/0.0/0.0/15_006/0000071 jsme Vás pozvali na Diskusní fórum na zajímavé téma „Jakou nabídku očekává český turista v Polsku a polský turista v Česku“, fórum se uskutečnilo 26. 9. 2017. Přednášku na téma „Jakou nabídku očekává český turista v Polsku“ odprezentovala Ing. Pavla Bičíková – cestovatelka, lektorka a zkušená fotografka, přednášku na téma „Jakou nabídku očekává polský turista v Česku“ odprezentoval Dr. Piotr Gryszel, Ph.D. – Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu. V rámci tohoto projektu jsme také na podzim realizovali poznávací cestu do české části Krkonoš pro polská informační centra a partnery. Vzhledem k pozitivním ohlasům nejen od partnerů, bychom rádi i v příštím roce podobná setkání uskutečnili. Pomozte nám vybrat témata, která Vás zajímají. Těšíme se na Vaše nápady, připomínky!


Více informací
Diskusní fórum na téma „Jakou nabídku očekává český turista v Polsku a polský turista v Česku“
Prezentace na akcích podporujících cestovní ruch

Prezentace na akcích podporujících cestovní ruch

Vedle online podpory a ostatních nástrojů využívá svazek pro prezentaci regionu i veletrhy. Ze zahraničních se zaměřujeme na veletrhy v Polsku a Německu, v letošním roce jsme se mimo jiné zúčastnili Travel Show ve Varšavě (vysoká návštěvnost, zájem o Krkonoše), velmi oblíbenou je akce ve Štětíně. V roce 2018 plánujeme prezentaci v Lipsku, Drážďanech, Löbau. Z tuzemských jsou to veletrhy v Praze, Brně, Hradci Králové, Plzni, Ostravě a další regionální akce. Materiály dále distribuujeme prostřednictvím krajů i na vzdálenější mezinárodní veletrhy. 


Více informací

Noví členové ve Fondu cestovního ruchu

Ve třetím čtvrtletí jsme do Fondu cestovního ruchu přivítali nové členy: Stezka korunami stromů Krkonoše a Horský hotel Tetřeví boudy Krkonoše v Dolním Dvoře. Děkujeme za podporu a těšíme se na další spolupráci.


Více informací
Noví členové ve Fondu cestovního ruchu
Zimní turistické noviny Krkonošská sezona

Zimní turistické noviny Krkonošská sezona

Naše oblíbené turistické noviny Krkonošská sezona na zimní období vyšly 8.12 v celkovém nákladu 55.000 ks, z toho v německé mutaci 10.000 ks. S vyžitím údajů o návštěvnosti regionu Krkonoše bylo celkem 25.000 ks distribuováno prostřednictvím vkladu do MF Dnes ve Středočeském a Moravskoslezském kraji. Dále jsou noviny distribuovány na všechny obce a informační centra Krkonoš, v Královéhradeckém a Libereckém kraji a samozřejmě našim partnerům. Noviny zahrnují zajímavá témata s pozvánkou do Krkonoš, zimní mapu, na které čtenáři naleznou zakreslené upravované běžecké trasy, skiareály a seznam členů Fondu cestovního ruchu.


Více informací

Podpora kongresové turistiky

Krkonoše – svazek měst a obcí se spolupodílel na prezentaci nejvyšších českých hor v rámci třídenní poznávací cesty pracovníků cestovních kanceláří, incomingových agentur, novinářů a dalších odborníků, kterou připravil ve spolupráci s Hradec Králové Region Convention Bureau. MICE trip se uskutečnil ve dnech 10. – 12. 10. 2017, účastníci navštívili Trutnov a Pec pod Sněžkou, z následné diskuse bylo zřejmé, že je pro účastníky tripu náš region atraktivní, a to především díky jedinečnosti přírody snoubící se s bohatě rozvinutou a moderní infrastrukturou cestovního ruchu. V příštím roce bychom chtěli opět ve spolupráci s Hradec Králové Region Convention Bureau připravit MICEtrip do dalších oblastí Krkonoš.


Více informací
Podpora kongresové turistiky
Press trip Krkonošské perly

Press trip Krkonošské perly

Krkonošské zajímavosti byly předmětem programu dvoudenního press tripu, který proběhl ve dnech 24. – 25. listopadu 2017 pod organizační taktovkou Krkonoš – svazku měst a obcí ve spolupráci s Libereckým krajem. Bližší podrobnosti uvedla manažerka Svazku Alena Cejnarová: „Dvoudenní press trip po podzimních Krkonoších byl určen především pro zástupce z řad tisku, píšící například pro magazín Překvapení nebo on-line portál Novinky.cz. Novináři navštívili řadu zajímavých míst regionu a poznali jeho pestrou nabídku. Krkonoše počastovaly hosty první den slunečným počasím, které však vystřídala hustá mlha a déšť. I přesto ale novináři odjížděli spokojeni a překvapeni, co vše se dá v Krkonoších zažít. Ať už jde o jejich přírodu, typickou architekturu, tradiční výrobu nebo skvělou gastronomii,“ vyhodnotila v závěru A. Cejnarová


Více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE

Národní program pro podporu cestovního ruchu

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo v rámci Národního programu pro podporu cestovního ruchu v regionech 2018 výzvu pro podprogram "Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu", celková alokace je 150 mil. Kč, maximální výše dotace 50% z uznatelných nákladů. Bohužel ani po připomínkách uplatněných prostřednictvím Komise Rady Asociace krajů pro cestovní ruch, odborných asociací, není možné z tohoto programu hradit provozní náklady např. na údržbu lyžařských běžeckých tratí, provoz turistických autobusů (skibusy, ...), pořízení technického zasněžování, ...ani mzdové náklady. Žádosti je možné podávat od 1. 12. 2017 do 12. ledna 2018. Bližší informace o Národním programu podpory cestovního ruchu v regionech pro rok 2018 naleznete níže pod odkazem. Zajímavé informace z oblasti dotačních titulů, regionálního rozvoje, aktivit svazku najdete na www.rozvoj.krkonose.eu/cz/dokumenty


Více informací
Národní program pro podporu cestovního ruchu
Agentura Czechtourism spravuje MIS

Agentura Czechtourism spravuje MIS

Marketingový informační systém je nástroj, který umožňuje prezentaci vybraných dat a usnadňuje jejich analýzu. Hlavním cílem MIS je poskytovat informace nejen subjektům působícím v cestovním ruchu, ale i studentům a zájemcům z jiných oborů. Systém podporuje systematické shromažďování dat a jejich analýzu, a v neposlední řadě poskytuje zpětnou vazbu pro marketingové aktivity. Můžete zde najít např. country reporty z jednotlivých zemí, základní statistiky cestovního ruchu, apod.


Více informací

NOVINKY Z REGIONU

Otevření lyžařského muzea v Harrachově

V sobotu 2. září 2017, v den svých narozenin, slavnostně otevřeli bratři Stanislav a Josef Slavíkovi lyžařské muzeum v Harrachově. Ve zrekonstruované budově autobusového nádraží vyrostla po neskutečném odhodlání nádherná lyžařská expozice, kterou při otevření navštívili také legendy českého skoku na lyžích a významní místní lyžaři! Přejeme hodně úspěchů a mnoho spokojených návštěvníků!


Více informací
Otevření lyžařského muzea v Harrachově

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jsme součástí turistického regionu Krkonoše

Jsme součástí turistického regionu Krkonoše

Využijte možnost vyjádřit svoji příslušnost ke Krkonoším a použijte logo Krkonoše ve svých propagačních materiálech, webových stránkách, sociálních sítích. Společnými silami můžeme budovat silnou značku.


Více informací

Krkonošské TOP akce v prosinci 2017

Každý měsíc pro vás připravujeme přehled TOP akcí, tedy výběr toho nejlepšího, co můžete v Krkonoších v aktuálním měsíci zažít. Tentokrát Vás zveme prostřednictvím zajímavých akcí do krásného, zimního, adventně laděného měsíce prosince, který si pro nás připravil mnoho kulturních zážitků, sněhem naplněných akcí a je také plný oslav a setkávání. 

Další akce naleznete také v sekci Kalendář akcí nebo na našem Facebooku.


Více informací
Krkonošské TOP akce v prosinci 2017
Newsletter přímo do schránky

Newsletter přímo do schránky

Zajímá Vás, co nového a zajímavého se děje v turistickém regionu Krkonoše? Pak právě newsletter, který vydáváme každý měsíc v českém a polském jazyku a distribuujeme na více jak 3,5  tisíc emailových adres, může být pro Vás ten pravý zdroj informací. Stačí se přihlásit k jeho odběru na www.krkonose.eu nebo na svazek@krkonose.eu.

Podívejte se právě teď, co se děje v zimním Krkonoších. Nachystali jsme pro vás novinky a zajímavé informace na měsíc prosinec.


Více informací

Kam na běžky? Kde je upraveno?

Projekt Bilestopy.cz zobrazuje informace o aktuálním stavu běžeckých a turistických lyžařských stop v reálném čase. Získává je z GPS zařízení instalovaných v rolbách, které tratě pravidelně upravují. Díky tomu můžete v jednom okamžiku vidět, které tratě jsou upraveny a také kdy úprava proběhla (stáří do 1, 2, 3, 7 dnů). Další aktuální informace, kde a kolik tratí je upraveno, zjistíte na našich webových stránkách   www.krkonose.eu/cs/bezky.


Více informací
Kam na běžky? Kde je upraveno?
Krkonoše a podkrkonoší

ADRESA

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí
Krkonoše

Liberecký kraj

Finančně podpořeno Královéhradeckým a Libereckým krajem.

KONTAKT

Tel+420 499 405 701

E-mailfond@krkonose.eu

WWWwww.svazek.krkonose.eu


Facebook Twitter YouTube Instagram

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE