Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. 

Krkonoše a podkrkonoší

Za krkonošskými výhledy s novým průvodcem

Kde všude se můžete rozhlédnout po krkonošských horách a údolích, doporučí nová brožurka Krkonošské výhledy. Vznikla na základě podobného materiálu, který roku 1999 vydala Správa KRNAP. Na rozdíl od původní verze, kde byly použity kresby horizontů, jsme se však nyní rozhodli pro vás výhledy reálně nafotit. Nádherné panoramatické fotografie zachycují 20 výhledových míst včetně rozhleden v celém pohoří.

Brožurka je prozatím k dispozici v elektronické podobě mezi našimi Propagační materiály.


Více informací
Za krkonošskými výhledy s novým průvodcem
Halíř Trio a Vivaldi Morzin Vrchlabí

Halíř Trio a Vivaldi Morzin Vrchlabí

V jeden večer budete mít tu jedinečnou příležitost si poslechnout Sonátu D dur pro housle a basso continuo od Antonia Vivaldiho a skladby klasické hudby od Ludwiga van Beethovena a Béla Bartóka v podání Halíř Tria s Janem Brabcem. A též uvidíte premiéru dokumentárního filmu Čtvero ročních dob ve Vrchlabí podle Vivaldiho od režisérky Libuše Rudinské, která se nechala inspirovat hudebním dílem tohoto světoznámého skladatele. Tak neváhejte a buďte součástí této ojedinělé akce!


Více informací

Nevstupujte běžkařům do upravených tras

V každé zimní sezoně je péčí prakticky všech lyžařských areálů a klubů, některých měst a obcí připraveno pro návštěvníky Krkonoš několik set kilometrů vyznačených a pravidelně upravovaných lyžařských běžeckých tras. Běžecké trasy s mimořádnými výhledy na panorama Krkonoš v zimě často následují pěší turisté. A na ně bychom rádi apelovali, aby zaměřili svou pozornost na cestu, kterou kráčí, a neničili upravené běžecké tratě. Děkujeme vám!


Více informací
Nevstupujte běžkařům do upravených tras
Březen – měsíc divadla

Březen – měsíc divadla

Měsíc březen patří v Jilemnici v oblasti kultury již tradičně divadelnímu umění a letošní již 24. ročník festivalu Březen – měsíc divadla vám představí celkem 5 ochotnických a 2 profesionální divadla. Budete mít možnost shlédnout různé druhy žánrů, od komedie pro zasmání, až po dramatické příběhy k zamyšlení. Srdečně zveme do Společenského domu Jilm nejen všechny příznivce divadelního umění, ale i ty, kteří mají rádi nevšední večery.


Více informací

Nové expozice Muzea Podkrkonoší v Trutnově

Nové historické expozice Muzea Podkrkonoší v Trutnově lákají návštěvníky na neotřelá atraktivní témata. Přibližují totiž poutavou formou hrady, zámky a chalupy Trutnovska. Expozice nejen připomínají, že objekt dnešního muzea je bývalým trutnovským hradem a zámkem, ale hlavně ukazují, že region Krkonoš a Podkrkonoší není pouze oblastí vhodnou pro horskou turistiku či lyžování a obdivování přírody, ale i oblastí se zajímavými historickými památkami.


Více informací
Nové expozice Muzea Podkrkonoší v Trutnově
20. ročník mezinárodního festivalu Jazzinec

20. ročník mezinárodního festivalu Jazzinec

V letošním roce slaví Jazzinec 20 let a opět nabízí skvělé hudební zážitky. Festival slibuje doslova hromadu hvězdných osobností. Je opět žánrově velmi pestrý a nabízí nejeden projekt ušitý přímo na míru, tzn. tyto koncerty jsou uvedeny pouze a jedině na tomto festivalu. V letošním roce nabídne svým posluchačům koncerty více než dvaceti kapel v průběhu tří měsíců.


Více informací

TOP akce v Krkonoších – březen 2018

Měsíc, ve kterém zima předává vládu jaru. Zatímco zimní dny ještě lákají k vyžití na sněhu nejen na sjezdovkách či běžkách, jarní sluníčko již vytahuje rostlinky z ubývajících sněhových přikrývek. Přijměte pozvání na tradiční krkonošské akce plné veselí, sportovního a kulturního vyžití. 


Více informací
TOP akce v Krkonoších – březen 2018
Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše na sociálních sítích

Chcete-li být stále v obraze, dovídat se i zákulisní informace, dostávat tipy na zajímavé akce a informace o Krkonoších, sdílet s námi vaše zážitky i jedinečné fotografie z výletů, pak se staňte našim fanouškem.

Profil máme na FacebookuTwitteru a Instagramu.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE