Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší
Krkonošská pivní stezka

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše a podkrkonoší

Na kole do Lvího dolu a Sněžka z jiného úhlu - i to je nový Výleťák

Nový díl Výleťáku vás provede na kole po trase dlouhé čtyřicet kilometrů i místy neobjevenými, jako je například Lví důl, nebo vápencový lom v Černém Dole. Celý srpen vás dopraví denně do vámi zvoleného cílového místa Krkonošské cyklobusy, které můžete využít nejen na kole, ale i pěšky. Jízdní řád si můžete stáhnout pomocí tohoto odkazu. Přejeme vám šťastnou cestu plnou perfektních zážitků.


Více informací
Na kole do Lvího dolu a Sněžka z jiného úhlu - i to je nový Výleťák
Marek Ztracený na Krkonošské pivní stezce!

Marek Ztracený na Krkonošské pivní stezce!

Marek Ztracený zdolal Krkonošskou pivní stezku a vy se můžete podívat, co všechno zažil a jak se mu na ní líbilo. Uvidíte prostory, ve kterých se vaří lokální piva, zaujmou vás kouzelné záběry Krkonoš a podíváte se i na Sněžku. Kdo z vás si ještě Krkonošskou pivní stezku neprošel? Napravte to a nebudete litovat. Začátek je v pohádkové Malé Úpě. Věřte, že si ji zamilujete a rádi se sem budete vracet.


Více informací

Soutěž s Pohádkovými Krkonošemi je v plném proudu

Všechny děti rády soutěží. O to víc, pokud mohou do hry i zapojit rodiče a něco vyhrát. Vezměte je do přírody! Vyzvedněte si v některém z krkonošských infocenter letáček s mapkou. Až do 31.srpna můžete sbírat razítka a získat drobné ceny, nebo rovnou tu hlavní, poukaz v hodnotě 5000 Kč, který lze využít na ubytování, konzumaci, masáže a další služby v Resortu sv. František ve Špindlerově Mlýně. Tak hurá za zábavou!


Více informací
Soutěž s Pohádkovými Krkonošemi je v plném proudu
Novinky ze Stachelbergu

Novinky ze Stachelbergu

Stachelberg z.s. převzal od zbrojovky Františka Janečka do své výzbroje první těžký kulomet vz.07/24. Bude k vidění v připravovaných expozicích. V těsné blízkosti muzearozhledny Eliška je nově zpřístupněn poválečný objekt UŽ-6, ve kterém naleznete malou výstavu armádních radiostanic a telefonů. I přes probíhající rekonstrukci silnice z Babí do Žacléře se bez problémů na Stachelberg dostanete.


Více informací

Srpen je na Stezce ve znamení zážitků!

Chcete zažít něco unikátního? Něco, na co budete ještě dlouho s úsměvem vzpomínat? Na Stezce korunami stromů Krkonoše budete mít jedinečnou možnost! Každou srpnovou neděli si můžete od 11 do 16 hodin prohlédnout pěkně zblízka různé dravce, dozvědět se o nich plno zajímavostí a když budou mít dravci dobrou náladu, tak si je i pohladit. A to není vše! 16. srpna se tu bude konat speciální prohlídka Stezky se západem slunce, s výkladem průvodce o krkonošském ptactvu a komorním hudebním doprovodem.


Více informací
Srpen je na Stezce ve znamení zážitků!
Nové aktivity na Benecku

Nové aktivity na Benecku

Navštivte malebné Benecko – uvidíte, že je tady léto stejně neodolatelné jako zima. Projděte si nové stezky, které tu během léta "vyrostly," vystoupejte na rozhlednu Žalý, vyzkoušejte zcela nový Singltrek, nebo horské káry ve Family Aréně a u lanovky Kejnos. A když vás přepadne hlad? Tak se zastavte na něco dobrého v hotelu Skalka. Na Benecku je prostě krásně! 


Více informací

Vydejte se do města nejkrásnějších výhledů

Vysoké nad Jizerou, město s nejkrásnějšími výhledy na Krkonoše i Jizerské hory a také ideální výchozí místo vašich výletů pro vás má novinku - mapku a náhledy těch nejhezčích míst v okolí tohoto horského městečka. Stáhněte si mapku „Nejkrásnější výhledy“ a užijte si vaše výlety na maximum. A třeba se nám i pochlubte nějakým zážitkem, nebo fotografií. 


Více informací
Vydejte se do města nejkrásnějších výhledů
Tip pro milovníky železnice

Tip pro milovníky železnice

Na zajímavé akce se mohou v srpnu těšit všichni, kteří mají rádi železnici, její historii, ale i současnost. Klub přátel železnic Českého ráje pořádá 2. Krkonošský parní víkend a Spolek železniční historie Martinice v Krkonoších oslaví 120 let lokálky Martinice v Krkonoších - Rokytnice nad Jizerou. Obě tyto akce jsou vhodné pro malé i velké návštěvníky, kteří se chtějí pobavit a prožít krásný den. K výročí 120 let lokálky byly v tomto roce vydány kalendáře a pohlednice, které jsou k dostání na vybraných místech. Věříme, že si prožitý čas ve společnosti vláčků, mašinek a všeho, co k železnici patří, užijete.


Více informací

TOP akce v Krkonoších – srpen 2019

Prázdniny se pozvolna přehouply do druhé poloviny a vy si můžete opět vybrat z rozmanité nabídky akcí. Než začnete chystat děti do škol a vracet se z dovolených, prožijte naplno společně strávený čas. Vydejte se na srpnové akce v Krkonoších, které vám přinesou mnoho krásných chvil s přáteli nebo rodinou. 


Více informací
TOP akce v Krkonoších – srpen 2019
Krkonoše a podkrkonoší

Vstupné v polském Krkonošském národním parku

Připomínáme návštěvníkům Krkonošského národního parku, že na polské straně hor platí povinnost platit vstupné do národního parku. Povinnost platby vstupného se netýká pohraniční turistické trasy Česko-polského přátelství, a to ani v úsecích, které procházejí územím Polské republiky. 

Více informací: www.krnap.cz

Karkonoski Park Narodowy - kupte vstupenku: https://kpn.eparki.pl/

 



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE