Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

V červenci denně

Během července a srpna jezdí Krkonošské cyklobusy po svých trasách denně. Využijte jejich pohodlí a zbytečně nejezděte do kopce. Všechny linky autobusů jsou vybaveny přívěsy pro přepravu minimálně 25 jízdních kol. Linka ve směru Hradec Králové – Vrchlabí a zpět bude o letních prázdninách jezdit každý čtvrtek a sobotu.

Bližší informace získáte na všech 138 zastávkách cyklobusů. V informačních centrech nebo přímo v cyklobusech získáte propagační leták s jízdními řády, ale i s tipy na cyklovýlety.

 


Více informací
V červenci denně
S dětmi do Krkonoš a Podkrkonoší

S dětmi do Krkonoš a Podkrkonoší

Jak si zahrát razítkovací hry? V místních informačních centrech si zdarma vyzvedněte dva propagační materiály s vyznačenými atraktivitami a předtištěnými okénky pro razítka. Na uvedených místech pro děti zodpovíte kvizovou otázku nebo splníte úkol. Poté otisknete razítko. První hra vás zavede do Pohádkových Krkonoš. Druhá vás provede cestou Krakonoše do Podkrkonoší. Za stanovený počet razítek získají děti malý dárek. Navštívit uvedená místa a cíle výletů nemusíte najednou. Můžete se do Krkonoš a Podkrkonoší vracet a sbírat razítka postupně. 


Více informací

ZOO Dvůr Králové vystavuje jedinečné malby Joy Adamsonové

Malby světového věhlasu je možné od poloviny června shlédnout v ZOO Dvůr Králové. Jejich autorkou je Joy Adamsonová, jež je u nás díky příběhu lvice Elsy známá především jako ochránkyně přírody. Adamsonová však byla i vynikající malířkou a její portréty keňských kmenů tvoří základ sbírky keňského Národního muzea v Nairobi dokumentující jedinečnou etnickou pestrost východní Afriky.
Portréty příslušníků keňských kmenů výborně dokumentují rysy, zvyky či účesy mnoha keňských etnik. V ZOO Dvůr Králové můžete až do podzimu vidět výběr více než třiceti maleb v galerii Tengenenge.


Více informací
ZOO Dvůr Králové vystavuje jedinečné malby Joy Adamsonové
Kurzy polštiny ukončeny

Kurzy polštiny ukončeny

V Krkonoších během posledních měsíců probíhal kurz výuky polského jazyka pro odbornou veřejnost. Kurz probíhal souběžně na 3 místech pro zhruba pětačtyřicet účastníků z celého území regionu, kteří jej hodnotí jako přínosný. Polští turisté se tak už nyní shledají v Krkonoších s menší jazykovou bariérou a větším porozuměním. Pro velký zájem se uvažuje o pokračování jazykových kurzů i v následujícím roce.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

První letní prázdninový měsíc v Krkonoších se můžete zúčastnit Letních slavností ve Strážném, originálního závodu Dračí lodě na Dolcích, užít si pohádkový den na Mlynářových toulkách ve Špindlerově Mlýně nebo jedinečnou slavnost Porciunkule v Hostinném, dozvědět se o tradici a řemeslech na Krakonošových letních podvečerech v Jilemnici, v Trutnově na Dni krkonošských řemesel našich předků nebo v Harrachově na Svatoanenském dřevosochání, ochutnat lahodné krkonošské pivo na 12. Harrachovských pivních slavnostech v Harrachově nebo typické krkonošské speciality v Rokytnici nad Jizerou na akci Krkonošská kuchyně a jiné speciality.


Letní slavnosti ve Strážném

05.07.2015

Letní slavnosti ve Strážném

Slavnost u příležitosti 25. výročí obnovení samostatnosti obce Strážné. Připraven je bohatý kulturní program na parkovišti u obecního úřadu od 8.00 do 24.00 hodin. Těšit se můžete na fotbalový turnaj v malé kopané, zábavné odpoledne pro děti – skoky do Big Air Bag, malování na obličej, kolotoč, diskotéka, vyjížďky na koních, kreativní dílny, lanovka, skákací hrad a velká trampolína, gurmánský podvečer – spousty dobrého jídla z udírny, grilované klobásy, steaky, langoše a velká nabídka drinků, vystoupení skupiny Jam&Bazar.


Více informací



Dračí lodě na Dolcích

11.07.2015

Dračí lodě na Dolcích

Pátý ročník stále oblíbenějšího originálního závodu na 200 m určený každému, kdo má zájem si vyzkoušet jízdu na dračí lodi. Účastníky i návštěvníky čeká nabitý program s dobrým jídlem a pitím, skvělou muzikou a neutuchající zábavou. Vyhlásí se také Miss Dračice. Utvořte tým 20 pádlujících a přijďte si zasoutěžit!


Více informací



Mlynářovy toulky

11.07.2015

Mlynářovy toulky

Pohádkový den se špindlerovským mlynářem za historií Špindlerova Mlýna. V 10.00 hodin v městském parku špindlerovský mlynář přivítá účastníky toulek a společně vyrazí na pohádkovou trasu. Děti budou plnit různé zapeklité úkoly a po splnění všech úkolů je cesta zavede zpět do parku, kde dostanou sladkou odměnu s upomínkovým dárkem.

Celou akci provází doprovodný program např. rýžování zlata, laserová show, vystoupení kapely GENERACE, chillout zóna, kreativní stánek PUNTÍK a spousta, spousta zábavy.


Více informací



Krakonošovy letní podvečery

15.07.2015

Krakonošovy letní podvečery

Tradiční regionální přehlídka řemeslných a kulturních tradic pod dohledem samotného pána hor Krakonoše od 15. do 18. července v Jilemnici. V letošním roce se můžete těšit na Divadélko Loutkáček, Country skupinu Bandit Nová Paka, Divadlo V Roztocké, Vystoupení cvičenek T. J. Sokol Jilemnice, Koncert „Pocta Janu hraběti Harrachovi“, noční prohlídky všech muzejních expozic Krkonošského muzea, Dechovou kapelu Semilská 11, divadlo pro děti Rolnička Liberec, Pěvecký sbor Octopus Jilemnice, Krkonošskou dechovku, Jilemský spolek paní a dívek, Hudební skupinu Maffi Furach z Karpacze, Hudební skupinu Alibi Rock, Soumrak, EleFun Vrchlabí, Bubble show Matěje Kodeše, Ondřeje Rumla, hudební skupinu Hudba Praha.


Více informací



Festival Africa Live

17.07.2015

Festival Africa Live

Přijeďte ve dnech 17. až 26. července do ZOO Dvůr Králové a zažijte festival Africa Live plný hudebních a tanečních vystoupení, poutavého vyprávění, afrických specialit, afrického umění a nostalgického promítání v letním kině. Hvězdou festivalu bude oblíbená taneční a hudební skupina IYASA a poprvé v ČR také vystoupí zimbabwské trio vokalistů INSINGIZI. Během festivalu budou slavnostně pokřtěna dvě letošní mláďata nosorožců dvourohých. Po setmění se vám bude tajit dech při představení ohňové show a milovníci filmů se mohou těšit na promítání v letním kině.


Více informací



The legends Rock Fest

17.07.2015

The legends Rock Fest

Třetí víkend (17.-19.7.) v Hořicích bude opět patřit skvělé muzice. V příjemném prostředí areálu kempu U Masarykovy věže samostatnosti, ze které je úžasný výhled, budete mít rázem celé Podkrkonoší jako na dlani. Návštěvníky určitě potěší i blízkost koupaliště, vybudovaná cyklostezka a řada možností pro turistiku. Ke spokojenosti návštěvníků bude v areálu zajištěno občerstvení a další stánkový prodej a služby jako u předchozích ročníků.


Více informací



Krkonošská kuchyně a jiné speciality

25.07.2015

Krkonošská kuchyně a jiné speciality

Ochutnali jste již typické krkonošské speciality? Že ne? Pak určitě přijeďte do Rokytnice nad Jizerou, na Dolní náměstí. Akce je určena nejen milovníkům dobrého jídla a pití. Těšit se můžete na bohatý hudební program, loutkovou pohádku pro děti, malování na obličej, skákací hrad a další. Start v 13.30 hod. Vstup zdarma.


Více informací



Porciunkule

31.07.2015

Porciunkule

Původně františkánská slavnost je v Hostinném pořádána nepřetržitě už od roku 1684. Kromě stánků s nabídkou nejrůznějšího zboží Vás o víkendu 31. července - 2. srpna čeká zajímavý kulturní program. V sobotu o půlnoci probíhá tzv. Půlnoční rozhovor obrů zakončený překrásným ohňostrojem.


Více informací


Máte chuť si hrát?

Na www.pohadkove.krkonose.eu

si můžete poskládat puzzle z pohádkových malůvek Krakonoše, Hančí, Pana lesního a sojky "práskačky". 

Fotíte-li rádi, přihlaste se do fotosoutěže se svými fotoúlovky a hrajte o hodnotné ceny.

Razítkovací hry Po stopách Krakonoše a Krakonošovo Podkrkonoší vás provedou atraktivními místy a stezkami pro děti a jejich rodiče či prarodiče. Ze hry si děti odnesou milé odměny a dospělým bude odměnou příjemně strávený čas s dětmi v horách a jejich podhůří.

Hráli jste rádi šipkovanou, stopovanou nebo honbu za pokladem? Pro vás máme připravené Questy. S veršovaným návodem a kreslenou mapkou se projdete malebnými místy regionu, a pokud vyluštíte tajenku, na konci naleznete "poklad".

Geolokační hry "Tady je Krakonošovo", "Hajný je lesa pán", "Se sojkou na vlně" a "Čarovné koření pro prabábě" si můžete zahrát se svým chytrým telefonem. Stačí stáhnout mobilní aplikaci a vyrazit do výchozího místa. Poté splnit úkoly, odpovědět na otázky a pobavit se v přírodě.

Chcete zkusit geocaching a nevíte, jak na to? Rádi vám poradíme.

Na facebooku Krkonose.eu si můžete vyzkoušet malý a vtipný znalostní kvíz. Třeba získáte nejen informace...

Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší jsou tu pro vás!



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE