Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Mikrostránka nejen pro děti

www.pohadkove.krkonose.eu obsahuje, shrnuje a informuje o všem, co se nyní děje v Pohádkových Krkonoších a Podkrkonoší. Na jednom místě najdete veškeré hry a aktivity kampaně. Budou se tu postupně objevovat další hry, jakmile budou spuštěny. Zveme děti, rodiče i prarodiče. Je načase si začít hrát!


Více informací
Mikrostránka nejen pro děti
Paterčata gepardů jsou hitem královédvorské Zoo

Paterčata gepardů jsou hitem královédvorské Zoo

Pět mláďat se samici Darili narodilo 23. října 2014 a poprvé se, během historie chovu gepardů v královédvorské zoo, povedlo odchovat všechna. Gepardí rodina se nyní přestěhovala ze zázemí chovného centra do klasické části zahrady a hned se stala doslova hitem. Řádění šestičlenné smečky fascinuje nejenom návštěvníky, ale i zvířata v okolních výbězích, například slony


Více informací

Sbírejte razítka

Pro děti a jejich doprovod jsme připravili razítkovací hru Po stopách Krakonoše. V informačních centrech si vyzvedněte mapu s vyznačenými razítkovacími body. Ta Vás zavede do zajímavých míst, kde splníte nenáročný úkol, odpovíte na otázku a otisknete si razítko. Za větší počet razítek děti získají v krkonošských infocentrech drobné odměny. Obdobnou hru si můžete zahrát i v podhůří...


Více informací
Sbírejte razítka
Hrajte GEOFUN v Krkonoších a Podkrkonoší

Hrajte GEOFUN v Krkonoších a Podkrkonoší

Připravili jsme pro vás 4 trasy tedy 4 „geosrandy“. „První vás provede turisty neprávem opomíjeným Žacléřem, druhá na přírodní krásy bohatou Rokytnicí nad Jizerou, třetí hlavním městem českého lyžování Špindlerovým Mlýnem a na čtvrtou se podíváme do královského věnného města Dvůr Králové nad Labem. Po stažení mobilní aplikace Geofun se vám zobrazí mapa s nejbližšími trasami, místem jejich začátku a dalšími instrukcemi. Pak už jen zbývá si geohru spustit, vyrazit na trasu a pobavit se.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

V červnu jsou pro vás v Krkonoších a Podkrkonoší připraveny akce plné oslav - dětských dnů, hudby, her, závodů a jiného pobavení. Jedinečný týden plný akrobatů, žonglérů a cirkusových představení zažijete v Trutnově na CIRK - UFFu. Kdo si hraje, nezlobí, proto se neváhejte zúčastnit Her bez hranic v Jilemnici, kde si můžete vyzkoušet netradiční sporty. Lázeňští šviháci a nejen ti budou mít možnost předvést svůj elegantní oblek a dámy róbu na Zahájení lázeňské sezony v Janských Lázních. Alternativní hudební festival v Horním Maršově Ekofestival DOTEKY vám nabídne jedinečné hudební zážitky, divadla a exhibice. Blíží se opět tradiční krkonošský závod Krakonošova stovka. Pouťové veselí propukne o Špindlerovské pouti. Na Medobraní v Hostinném vás mladí včelaři vtáhnou do techniky vytáčení medu, práce se včelstvem a na ochutnávku. Zažijte tradiční turistický Výstup Lánovských na Sněžku přes tři vrcholy a pravý Maloúpských jarmark.


CIRK-UFF

02.06.2015

CIRK-UFF

5. ročník nového cirkusu představí speciální menu lahůdek ze severu. Přijedou nejvýznamnější cirkusové soubory ze Švédska, Dánska, Finska a Norska, ale i z Čech. Představení probíhají v SC UFFO, v přilehlém šapitó a také na Krakonošově náměstí a pěší zóně.


Více informací



Hry bez hranic

06.06.2015

Hry bez hranic

Netradiční sporty a zábava pro celou rodinu jako je 3D lukostřelba, vyjížďka a show offroadů, vystoupení leteckých modelářů, koncert skupiny VZH. V Jilemnici na hřišti u nemocnice pořádá Junák, středisko Jilm Jilemnice ve spolupráci s Offroad klubem Krkonoše, Aeroklubem Vrchlabí a lukostřeleckým klubem Arni Valteřice. Zajištěno bohaté občerstvení a spoustu, spoustu her...


Více informací



Mezinárodní folklorní festival

17.06.2015

Mezinárodní folklorní festival

V červnu se v Lázních Bělohrad (17.-21.6.2015) jde za folklórem českým, moravským i zahraničním do zámeckého parku, do areálu lázní, na náměstí, do Horní Nové Vsi či do okolních měst. Skočná, sousedská, mateník, vrták, dupák nebo obkročák - to jsou některé z dlouhé řady lidových tanců, které se běžně tancovaly v Čechách a na Moravě. Dnes přežívají především díky folklorním souborům a folklorním festivalům. 


Více informací



13. ročník Ekofestivalu DOTEKY

19.06.2015

13. ročník Ekofestivalu DOTEKY

Zažijte alternativní hudební festival v Horním Maršově, letos na téma Přirozená cesta zvuku. Čekají vás skvělé kapely (Houpací koně, Květy, Kieslowski, Jazz Generation), divadla a exhibice, workshopy se zvuky a hlasy. Navštivte festival 19.-20. 6. 2015, který nikde jinde nezažijete! Vstup: 320,-Kč.


Více informací



Královédvorský okruh o cenu Františka Šťastného

20.06.2015

Královédvorský okruh o cenu Františka Šťastného

19. ročník závodu historických závodních motocyklů a sajdkár ve Dvoře Králové nad Labem s vloženou ukázkovou jízdou závodních a sportovních automobilů. Královédvorský okruh je původní městský okruh z 50. let, který z větší části vede hustě zastavěnou částí města, z menší části potom okrajem města. Závody se na okruhu přestaly jezdit v první polovině 60. let, ale tradice byla obnovena na konci 90. let uspořádáním závodů v jízdě pravidelnosti historických závodních motocyklů a sidecarů.


Více informací



Medobraní

20.06.2015

Medobraní

Hostinští včelaříci, zájmový kroužek při ZUŠ Hostinné a Městské muzeum Hostinné zvou na 2. ročník Medobraní. Dozvíte se, jak probíhá dělba práce ve včelstvu; vyzkoušíte si, jaké to je, létat z květu na květ; naučíte se poznávat včelařsky významné rostliny. Předvedení práce ve včelstvu a vytáčení medu. Po celou dobu je zajištěno medové občerstvení. Přijďte si poslechnout, jak „prší“ med! Vstup zdarma.


Více informací



9. Maloúpský jarmark

27.06.2015

9. Maloúpský jarmark

Jarmark na Horní Malé Úpě bude probíhat od 9 do 16 hod. Ukázky výroby a prodej tradičních krkonošských výrobků, středověké hry, divadlo pro děti. Domácí dobroty. Celým dnem Vás bude provázet žongléřská skupina Knock Knock a country kapela Waffle. Vstup zdarma.


Více informací



Výstup lánovských na Sněžku přes tři vrcholy

27.06.2015

Výstup lánovských na Sněžku přes tři vrcholy

11. ročník turistického pochodu, 2 varianty - 20 km (infocentrum Lánov - Tetřeví boudy a zpět) nebo 42 km (infocentrum Lánov - Sněžka a zpět), odměna pro všechny účastníky a zvlášť pro pokořitele Sněžky, zdarma pohoštění po výkonu. Více informací:tel. 499 432 083, infocentrum@lanov.cz.


Více informací


Jezděte krkonošským cyklobusem

Přepravují pasažéry i s koly od 30. května do 27. září 2015

V sobotu 30. května 2015 proběhne oficiální zahájení cyklistické sezony v Krkonoších, kdy se napříč horami a podhůřím rozjedou již dvanáctým rokem Krkonošské cyklobusy. Vozí pěší turisty a cykloturisty napříč Krkonošemi tak, aby měli příležitost v jednom dni poznat větší část regionu a večer se mohli zase cyklobusem vrátit zpět do místa svého dovolenkového bydliště.

Podle sdělení Mirky Chaloupské ze Svazku Krkonoše, koordinátorky této veřejné dopravy, jsou letos všechny základní linky autobusů vybaveny přívěsy pro přepravu minimálně 25 jízdních kol. Došlo k posílení linky ve směru Hradec Králové – Vrchlabí a zpět. A to jak v počtu najetých kilometrů, tak i v množství přepravených jízdních kol. Autobus s vnitřní úložnou úpravou a s připojeným přívěsem na lince Hradec Králové – Vrchlabí bude před hlavními prázdninami jezdit každou sobotu, během dvouměsíčních letních prázdnin také navíc každý čtvrtek.

Všechny ostatní linky krkonošských cyklobusů jezdí v červnu během víkendů. V průběhu letních prázdnin denně a v září jsou v provozu vždy ve čtvrtek, v sobotu a v neděli. Cyklobusy křižují region od Harrachova po Žacléř. Zastavují na 138 autobusových zastávkách. Přepravují pěší turisty i cykloturisty s koly.

Jízdní řády krkonošských cyklobusů naleznete na jednotlivých autobusových zastávkách, na webových stránkách dopravců, Libereckého či Královéhradeckého kraje či na

www.krkonose.eu/cs/cyklobusy.

V informačních centrech nebo přímo v cyklobusech získáte propagační leták s jízdními řády, ale i s tipy na cyklovýlety.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE