Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej

Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Pohádkové Krkonoše jedou za Vámi

Před letošní letní turistickou sezonou se Svazek měst a obcí Krkonoše ve spolupráci s agenturou CzechTourism rozhodl přiblížit projekt Pohádkové Krkonoše přímo obyvatelům regionu. Protože Pohádkové Krkonoše jsou určeny především dětem a rodinám, posílá Krakonoš své pomocníky tam, kde je dětí nejvíce. Do škol, na dětské dny, zajímavé akce. Hančí za vydatné pomoci sojky i pana lesního připravila krátký program, který dětem ve školách i školkách povypráví o Krkonoších, o tom, co v nich mohou dělat a zažít, poučí, proč je třeba je ochraňovat. Ukázala pěkné obrázky, představila Krakonošovy pomocníky, razítkovací hru a spoustu další zábavy. Děti si kromě pěkného zážitku odnesly domů informační materiály, které jistě pomohou rodičům a prarodičům s plánováním výletů během letních prázdnin.


Více informací
Pohádkové Krkonoše jedou za Vámi
Terénní procházky se Správou KRNAP

Terénní procházky se Správou KRNAP

Správa Krkonošského národního parku již tradičně během léta pořádá speciální dvoudenní exkurze do málo známých míst pro profesionály, průvodce a zanícené milovníky hor. V termínu 16.-17. července a 27.-28. srpna se dozvíte to, co byste museli studovat celé roky v knihách i to, co se prostě vygooglovat nedá. Bližší informace a přihlášky: Radek Drahný, rdrahny@krnap.cz, tel.: 737 209 900.


Více informací

Baldův svět v Mladých Bukách

Co dělat v letním horku? Zkuste nové vodní hřiště pro děti i dospělé, které zabaví a zároveň osvěží. Je tvořeno různými prvky, které navazují na vodu. Na hřišti je spousta korýtek, mlýnků, stavidýlek, přehrádek, brouzdaliště a děti této zábavě určitě neodolají. Celý Baldův svět nabízí i další lákadla: vodní park, bungee trampolínu, 16 m dlouhou housenku Megi, trampolínové pole, skluzavky a tobogány, houpačky atd. Vstupenky si zakoupíte na pokladně bobové dráhy či v přilehlé Rotundě Nebíčko, ve které si můžete s sebou zakoupit občerstvení.


Více informací
Baldův svět v Mladých Bukách

"Kopec zábavy" pro každého ve Špindlerově Mlýně

Ve Svatém Petru od letošního léta naleznete opravdový KOPEC ZÁBAVY v podobě nových zábavných aktivit a atrakcí. Co všechno můžete vy i vaše děti zažít v areálu Svatý Petr, kde mimo jiné naleznete novou šestisedačkovou lanovku RWE line Svatý Petr? Nový 90 m dlouhý summer tubing, letní terasu s herní zónou, terénní tříkolky a koloběžky, nové a zrekonstruované tratě Bike Parku, dřevěnou oválnou dráhu Pumptrack, půjčovnu kol a elektrokol, tradiční tenisové kurty a zábavný Diskgolf s 9ti jamkami.


Více informací

Krkonošská veřejná cyklodoprava a cykloturistická sezona byly zahájeny

Krkonošské cyklobusy už potřinácté křižují nejvyšší české hory od západu na východ a z východu na západ. Výrazně vylepšují a obohacují dopravní obslužnost v regionu nejvyšších českých hor. Zahájení linek proběhlo 28. 5. 2016. Provoz bude ukončen 29. 9. 2016.

Díky opravám silničních tahů informujeme o změnách v jízdních řádech. Benecko – od 13. 6. 2016 z důvodů objížďky přes Mrklov budou mít cyklobusy zpoždění. Na zastávce Hotel Kubát budou zastavovat pouze cestou z Benecka. Z důvodu rekonstrukce silnice ve Dvoře Králové se ruší zastávka ZOO. Na lince Hradec Králové – Vrchlabí pojede cyklobus i o svátcích 5. - 6. 7. 2016 a 28. 9. 2016.


Více informací
Krkonošská veřejná cyklodoprava a cykloturistická sezona byly zahájeny
Léto ve Vrchlabí

Léto ve Vrchlabí

Letní sezona se kvapem přiblížila, a tak pro vás pracovnice v Regionálním turistickém informačním centru Krkonoše ve Vrchlabí připravily nabídku toho nejzajímavějšího, co můžete ve Vrchlabí o letních prázdninách podniknout. Na webových stránkách města www.mestovrchlabi.cz získáte i spoustu dalších zajímavých a potřebných informací. 


Více informací

Jilemnické léto 2016

Léto je (nejen) pro Jilemnici obdobím odpočinku, výletů, pohody a zábavy. Nabízíme Vám léto plné zážitků a příjemných chvil - tančení v zámeckém parku naboso v trávě, pohádkový les, dětské cyklistické závody, ochutnávka čokolád, farmářské trhy, oblíbené Krakonošovy letní podvečery, letní projekce filmů a divadelní představení v malebném zámeckém parku, folkový festival, Svatovavřinecká pouť, pro příznivce pěší turistiky jsou připraveny výlety KČT Jilemnice, ad. 


Více informací
Jilemnické léto 2016
Regionální turistická hra na Královédvorsku

Regionální turistická hra na Královédvorsku

Lákadlem této a příští turistické sezony je také nová turistická hra, jejíž základem je brožura s herním plánem, kterou návštěvníci získají po zaplacení vstupného buď v Městském muzeu ve Dvoře Králové nad Labem a v ZOO Dvůr Králové, nebo ji dostanou v Informačním centru v Kuksu po nákupu produktů v hodnotě 100 Kč. Turisté během pobytu v regionu získají na vybraných zajímavých místech známky, které nalepí do herního plánu. Za to jim bude patřit drobná cena nebo účast ve slosování o ceny hlavní.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

První letní měsíc v Krkonoších vám představí zručnost krkonošských umělců na Dřevokovosochání ve Františkově nebo na Svatoanenském dřevosochání v Harrachově. Dny plné zábavy, hudby, slunce, atrakcí, řemesel i dobré krkonošské kuchyně nabízí Oslava výročí 450 let obce Malá Úpa v Malé Úpě nebo Den lidových řemesel v Žacléři. Milovníky vážné hudby jistě potěší Vrchlabské hudební léto ve Vrchlabí. Pořádně šlápnout do pedálů můžete v Lánově a ve Vrchlabí na závodu Kolo pro život. Děti i dospělí zažijí skvělý den na Mlynářových toulkách ve Špindlerově Mlýně. Tradiční přehlídka řemeslných a kulturních tradic Krakonošovy letní podvečery proběhne v Jilemnici. Originální závod Dračí lodě na Dolcích si pro vás připravili v Dolcích u Trutnova. Festival pod širým nebem OdÁrtuKus, kde i z vás se mohou stát umělci, bude poslední červencový pátek v centru města Janské Lázně.


Dřevokovosochání ve Františkově

01.07.2016

Dřevokovosochání ve Františkově

Akce s dlouholetou tradicí, známá široko daleko, vám letos (1.-6.7.2016) nabízí zahájení s Krakonošem, tradiční ukázku starých řemesel, krkonošské poudačky, jízdy na koních, pohádky, kapely dechové, rockové i country, diskotéku, ohnivou show... - v několikadenním programu si prostě vybere každý. Při tom všem zažijete úžasnou podívanou, kdy se pod rukama šikovných řezbářů a kovářů mění kus dřeva či kovu v nádherně vypracovanou sochu. Vstupné: zdarma.


Více informací



Oslava výročí 450 let obce Malá Úpa

02.07.2016

Oslava výročí 450 let obce Malá Úpa

Velká oslava 450 let od založení obce Malá Úpa. Celodenní akce plná jarmareční zábavy, hudby, programu pro děti a ukázek z historie. Program ozdobí dřevorubecká show Timbersports s Martinem Komárkem! Pálení milíře, soutěž o nejlepšího sekáče Krkonoš atd. Očekávají se poutníci ze sousedních Kowar. Začátek v sobotu v 10:00. Akce se koná u kostela sv. Petra a Pavla v Dolní Malé Úpě, doprava z Pomezních Bud a od Spáleného Mlýna zajištěna.


Více informací



Vrchlabské hudební léto

03.07.2016

Vrchlabské hudební léto

Zaposlouchejte se do bohulibých tónů klasické hudby při nedělních koncertech v klášterním kostele sv. Augustina, které se konají po celé léto.

Program na červenec: 3. 7. 2016 Jan Ostrý - flétna, Edita Keglerová - cembalo, 10. 7. 2016 Duo Nana: Helena Hozová - soprán, Irena Babáčková - kytara, 24. 7. 2016 Hana Medková - soprán, Karel Houdek - trubka, Václav Uhlíř - varhany, 31. 7. 2016 Jan Thuri - hoboj, Ondřej Michal - violoncello.


Více informací



Den lidových řemesel v Žacléři

05.07.2016

Den lidových řemesel v Žacléři

Rýchorské náměstí tradičně ožije tradičními řemesly. K vidění jsou košíkáři, dráteníci, malíři, keramici, šperkaři, skláři, loutkáři, stříbrotepci, řezbáři, krajkářky, batika, dřevěné hračky, vitráže, drahé kameny, zkrátka řemesla všeho druhu. Široká nabídka lahůdek a regionálních specialit láká k ochutnání. Po celý den je připravený bohatý kulturní i hudební program, sokolnické ukázky, dětská scéna s loutkohereckými představeními, atrakce a výtvarné dílny pro děti i dospělé a na konec ohňostroj. 


Více informací



Kolo pro život

09.07.2016

Kolo pro život

Veřejný závod horských kol pro různé věkové kategorie na různých tratích, 6. ročník v Krkonoších. Bohatý doprovodný program na letišti mezi Lánovem a Vrchlabím – tombola, testování kol, prodejní a doprovodné akce partnerů, občerstvení, vyhlídkové lety, dětský klub se spoustou her, malování, skákací hrad.


Více informací



Symposium 66 v Hořicích

09.07.2016

Symposium 66 v Hořicích

Město Hořice je známé nejen díky sladkým trubičkám a motocyklovým závodům, ale také kvůli pískovci, jehož bohatá ložiska se právě v hřebeni Hořického chlumu nacházejí. Po celém městě a zejména na vrchu Gothard můžete nalézt řadu pískovcových soch a artefaktů. Jednou za dva roky se ve městě koná sochařské symposium, kdy práci sochařů z celého světa můžete sledovat z bezprostřední blízkosti. K 50. výročí dostane malý dárek v podobě výstavy věnované historii symposií. Výstava se odehraje v Galerii plastik v Hořicích v červenci a v srpnu.


Více informací



Krakonošovy letní podvečery

13.07.2016

Krakonošovy letní podvečery

Pod dohledem samotného pána hor Krakonoše se můžete od 13. do 16. července těšit na rozšířené prohlídky v Krkonošském muzeu, drncání na žebřiňáku, Divadélko Loutkáček, dechovou kapelu Jilemničanka a Táboranka, saxofonový kvartet, mažoretky, hudební skupiny Brok Bukovina, S (nad) váhou, Vaťák, Půljablkoň, Člověče nezlob se, a další. Tradiční koncert v zámeckém parku „Pocta Janu hraběti Harrachovi“ a Jilemský spolek paní a dívek. Na závěr zahraje hudební skupina Sto zvířat.


Více informací



Dračí lodě na Dolcích

16.07.2016

Dračí lodě na Dolcích

Originální závod o putovní pohár města Trutnova přináší atraktivní podívanou plnou sportovních zážitků nejenom pro fanoušky závodících týmů. Pokoukání na původně čínské lodě s dračí hlavou na špici a ocasem na zádi je skutečně efektní. Při plném nasazení posádky vypadá loď jako pravý pohyblivý drak. V sestavě je až dvacet pádlujících závodníků (nemusí jít o celé přihlášené týmy, ale posádku lze „poskládat“ z jednotlivců), tempo udává bubeník a směr řídí kormidelník na zádi.


Více informací



Africký festival v ZOO Dvůr Králové

23.07.2016

Africký festival v ZOO Dvůr Králové

Přijeďte ve dnech 23. až 31. července do ZOO Dvůr Králové a zažijte festival Africa Live plný hudebních a tanečních vystoupení, poutavého vyprávění, afrických specialit, afrického umění a nostalgického promítání v letním kině. Hvězdou festivalu bude oblíbená taneční a hudební skupina IYASA a také vystoupí zimbabwské trio vokalistů INSINGIZI. Po setmění se vám bude tajit dech při představení ohňové show.


Více informací



Kreativní akce OdÁrtuKus

29.07.2016

Kreativní akce OdÁrtuKus

Výtvarný festival pod širým nebem, propojující profesionální výtvarníky s kreativními nadšenci. Odpolední tvůrčí dílny od 14 do 19 hodin – výtvarné, artistické, divadelní, žonglérské… Výstavy a hudební vystoupení proběhnou na náměstí v Janských Lázních.


Více informací


Letní kino a osvěžující koupání v Krkonoších

Poslední léta jsou slunná, teploty i na horách stoupají vysoko nad průměr. Pokud se nadcházející léto také vydaří, chladnější horská voda na místních koupalištích vás jistě osvěží.

Na vaši návštěvu se těší Koupaliště Slunečná Čistá v KrkonošíchKoupaliště Zákoutí Harrachov, Koupaliště Jablonec nad JizerouKoupaliště a autocamp KošťálovKoupaliště Kruh u JilemniceLesní plovárna Dolní Sejfy Mladé BukyKoupaliště MříčnáKoupaliště Homole PonikláPřírodní koupaliště Dolce u TrutnovaKoupaliště TrutnovPřírodní koupaliště Vejsplachy ve Vrchlabí.

Letní kino je pro vlahé a teplé letní večery ideálním programem. Letos jejich nabídky můžete využít 3x v týdnu ve Vrchlabí v malebném prostředí zámecké kaple a také několikrát během léta v zámeckém parku v Jilemnici.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší