Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Projekt „Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší“ byl zahájen

Krkonoše – svazek měst a obcí získal pro oblast cestovního ruchu, prostřednictvím Úřadu regionální rady NUTS II Severovýchod, finanční podporu ve výši 3 094 928,48 Kč na realizaci projektu „Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší“. Projekt byl zahájen, bude aplikován do podmínek nejvyšších českých hor a jejich podhůří. Ukončen bude v září roku 2015. Partnery jsou Sdružení Podzvičinsko, Revitalizace Kuks o.p.s. a ZOO Dvůr Králové a.s.


Více informací
Projekt „Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší“ byl zahájen
Erbenova stezka v nočním, strašidelném podání

Erbenova stezka v nočním, strašidelném podání

Zveme vás na novou naučnou stezku Karla Jaromíra Erbena II., která navazuje na první okruh a vede z Miletína až k Lázním Bělohrad.

Stezka je věnována miletínskému rodákovi a významnému českému spisovateli K. J. Erbenovi a jeho nejznámějšímu dílu – sbírce balad Kytice. Stezka má 14 km a 10 strašidelných zastavení. Doporučujeme ochutnat miletínské modlitbičky a místní pivo Pytlák, které rozhodně dodají dostatek energie pro další putování Podkrkonoším.


Více informací

Mobilní aplikace - průvodce po Krkonoších

Stáhněte si novou mobilní aplikaci Krkonoš do svého mobilního telefonu a získejte tak spolehlivého průvodce po Krkonoších. Stále po ruce tak budete mít tipy na výlet, turistické atraktivity, naučné stezky, turistické trasy a dlouhé cyklosjezdy. Lyžařské běžecké trasy, aktuální sněhové zpravodajství a upravenost běžeckých tras. Cyklobusy, ubytování v regionu, kalendář událostí, kontakty na informační centra a mnoho dalších praktických informací.


Více informací
Mobilní aplikace - průvodce po Krkonoších
KRTEK slaví další úspěch

KRTEK slaví další úspěch

Držitelem prestižního ocenění Architekt roku 2014 se může stát i architekt Petr Hájek, který je autorem Krkonošského centra environmentálního vzdělávání KRTEK ve Vrchlabí. Je jedním z pěti nominovaných na toto ocenění. Unikátní budova Krkonošského centra environmentálního vzdělávání KRTEK vznikla vedle stávající administrativní budovy Správy KRNAP a rozšiřuje nabídku vzdělávacích aktivit směrem k veřejnosti.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

V Trutnově se můžete pohodlně usadit a užít si tóny Trutnovského podzimu. Dobré jídlo a pití, pouťové atrakce nebo největší kolotoč v ČR můžete vyzkoušet na Svatomichaelské pouti v Rokytnici nad Jizerou. Pokud rádi fotíte, pak právě pro Vás je připraven víkendový workshop Zacloněné Krkonoše s Topim Pigulou. A pro ty, kteří si rádi užijí adrenalin na plátně, se bude konat jedinečný putovní festival Mezinárodní festival outdoorových filmů v Harrachově. Ve Špindlerově Mlýně se můžete zahřát na tradičním jarmarku při Medových slavnostech něčím horkým a sladkým jako med.


Pouť ke kapličce sv. Františka z Assisi

05.10.2014

Pouť ke kapličce sv. Františka z Assisi

Již 7. pouť ke kapličce se uskuteční v neděli ve Špindlerově Mlýně. Pěší poutníci budou vycházet ve 12 hodin od kostela sv. Petra. Mši svatou bude sloužit královéhradecký pomocný biskup Mons. Josef Kajnek od 14:30 a poté jsou všichni srdečně zváni na pouťové pohoštění do restaurace na Erlebachově boudě, kde zároveň Erlebachova bouda oslaví 230 let. K příjemným chvílím zahraje hudební skupina Petach.


Více informací



Krakonošův divadelní podzim

10.10.2014

Krakonošův divadelní podzim

Národní přehlídka venkovských divadelních souborů od 10. do 18. října 2014 ve Vysokém nad Jizerou je soutěžní a nejkvalitnější výkony, inscenace, režie atd. obdrží z rozhodnutí poroty ceny, příp. nominaci na postup do Jiráskova Hronova. Neodmyslitelnou součástí programu jsou kurzy praktické režie, rozborové semináře, výstavy ve Vlastivědném muzeu, koncerty nebo besedy s herci.


Více informací



Marosana -  End of the Season VOL. 16

17.10.2014

Marosana - End of the Season VOL. 16

Šestnáctý ročník kultovního unikátního bikového festivalu, na který se sjíždí tisíce příznivců MTB disciplín ze všech koutů střední Evropy. Pump track, Slopestyle, Dual slalom. Tři různé sporty, tři různé disciplíny, tři závody plné tvrdých soubojů a triků, které dostávají fanoušky do varu. Jedinečný koncept spojení tří různých sportů dává Marosaně již mnoho let punc výjimečnosti. Festival se koná v Žacléři, v areálu dolu Jan Šverma od 17. do 19. října 2014.


Více informací



Týden duchů v Zoologické zahradě

25.10.2014

Týden duchů v Zoologické zahradě

Zveme vás do strašidelně vyzdobené ZOO, kdy kulisu tvoří desítky vydlabaných svítících dýní, které navozují tajuplnou atmosféru večerní ZOO. Návštěvníci si mohou z připravených dýní vydlabat svého ducha a přispět tak sami k výzdobě ZOO do Dvora Králové od 25.10. do 2.11.2014. Hezké zážitky také přináší pozorování různých druhů zvířat, která dostávají dýně na hraní, nebo jako krmení a strašidelná stezka a lanový park plný duchů a démonů.


Více informací


Že jste ještě neviděli klip WE ARE HAPPY FROM KRKONOŠE..?

Zlepšete si náladu, protože u jeho sledování se prostě nejde neusmívat :-) Podívejte se, jak jsme v Krkonoších šťastní!

Pod dohledem samotného Krakonoše a díky účasti spousty šťastných a veselých lidí.

A povedl se, co říkáte? Přijeďte k nám a buďte stejně happy!

Přesvědčte se zde...



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE