Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Je na čase si začít hrát

Krkonoše - svazek měst a obcí realizuje k podpoře vyšší návštěvnosti a zatraktivnění regionu moderní projekt s názvem „Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší“. Kampaň volně navazuje na známé Krkonošské pohádky.
V průběhu května postupně zveřejníme nové příběhy Krakonoše a dalších postav, razítkovací hry „Po stopách Krakonoše“ a „Pohádkové Podkrkonoší“, vědomostní soutěže, questy, geolokační hry, ochutnávku geocashingu a další zábavné aktivity nejen pro děti.
Tady vám předkládáme malou ochutnávku…


Více informací
Je na čase si začít hrát
Vítání jara v Podkrkonoší

Vítání jara v Podkrkonoší

Přijďte s námi v sobotu 2. května 2015 přivítat jaro a přitom se výborně pobavit! Několik propojených akcí nabízí příjemné prožití sobotního dne. Kola, kočárky a vozíčky jsou vítány.

Na vrchu Zvičiny se bude konat od 10:00 hod. akce Otevírání sezony na Zvičině. Spojení je zajištěno speciální autobusovou linkou zdarma, díky které se můžete přepravit do Lázní Pod Zvičinou. Zde na Vás bude čekat akce Vítání jara v Lázních pod Zvičinou. Dále je možné dojet až do barokního areálu Kuks, kde se koná akce Májové víno na Kuksu. Letos se koná již 48. ročník Běhu na Zvičinu a 11. ročník MTB/kola ze Šárovcovy Lhoty na Zvičinu. Akce je vhodná pro všechny, kdo mají rádi legraci a pohyb.


Více informací

Zahájení cyklistické sezony v Krkonoších

U příležitosti zahájení provozu 12. ročníku Krkonošských cyklobusů zveme všechny milovníky cyklistiky a Krkonoš na zahájení letošní cykloturistické sezony v sobotu 30. 5. 2015. Stejně jako v loňských letech oslavíme začátek sezony dlouhým sjezdem a příjemně tak po zimě protáhneme ztuhlé svalstvo (připravte se i na stoupání, přeci jen jsme v Krkonoších a nějakému tomu kopečku se nevyhneme). Tentokrát vyjedeme z Vrchlabí cyklobusem do Janských Lázní, lanovkou na Černou horu, tady šlápneme do pedálů a projedeme se až do Strážného a zpět do Vrchlabí.

Pokud se chcete svézt společně s námi, přihlaste se ZDE nejdéle do 22. 5. 2015. Ať s Vámi počítáme a máme pro Vás místo v cyklobuse.


Více informací
Zahájení cyklistické sezony v Krkonoších
Vrchol Čertovy hory pokrývá bludiště

Vrchol Čertovy hory pokrývá bludiště

Hned vedle horní stanice lanovky z Harrachova na Čertovu horu v nadmořské výšce 1022 m vzniklo zásluhou Ski areálu Harrachov největší nafukovací bludiště s nejkrásnějším výhledem v Česku. Labyrint má rozměry 11x11 metrů a je 1,8 metrů vysoké. Délka chodbiček v bludišti je 105 metrů. Návštěva bludiště je pro návštěvníky zdarma a cestu k němu lze výrazně zkrátit použitím lanové dráhy. Labyrint je otevřený každý den letní sezony za provozu harrachovské čtyřsedačkové lanovky.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

V květnu jsou pro vás v Krkonoších a Podkrkonoší připraveny akce plné zábavy, pohybu, tradice a veselí. Již 10. ročních ojedinělých slavností Už ho nesou - legenda draka můžete navštívit v Trutnově. Maminkám popřejí v Harrachově jejich děti zpěvem a tancem. Bohatá kulturní nabídka na vás čeká v Jilemnici na Májovém jarmarku. Pro každého, kdo chce prožít pohodový den v přírodě je připravena Sobota s kozím stádem v Horním Maršově. První kilometry na kole můžete najet Krajem spisovatele Josefa Šíra v Horní Branné. A kdo by chtěl pohybem pomoci dětem, může se zúčastnit akce Jarní výběh na Sněžku ve Strážném a Peci pod Sněžkou.


Už ho nesou - legenda draka

08.05.2015

Už ho nesou - legenda draka

Již 10. ročník (8. - 9.5.2015) ojedinělých slavností připomenutí legend o založení města Trutnova s bohatou nabídkou kulturních pořadů, jarmarkem a ukázkami tradičních řemesel a mnohými dalšími atrakcemi nejenom pro děti. Mimo to v pátek odpoledne projde městem průvod drakobijců a v sobotu po setmění přinesou podivuhodné bytosti vedené bájným rytířem Albrechtem z Trautenbergu pouze za svitu ohňů a loučí draka, aby ho pověsili na věž Staré radnice, kde setrvá po celé léto.


Více informací



Slavnostní zahájení cyklistické sezony v Žacléři

09.05.2015

Slavnostní zahájení cyklistické sezony v Žacléři

Do Žacléře na Rýchorské náměstí se v tento čas sjíždí cyklisté ze širokého okolí, kteří výletním tempem pojedou na organizovanou vyjížďku dlouhou cca 45 km. Kudy kam pojedou, to je vždy překvapení. Přijďte i vy zahájit cyklistickou sezonu a získejte dárek. Start v 10 hod. na Rýchorském náměstí před muzeem. Prezence 9.15 - 9.45 hod. V cíli zajištěno občerstvení.


Více informací



Podkrkonošský symfonický orchestr

10.05.2015

Podkrkonošský symfonický orchestr

Zveme Vás u příležitosti 70. výročí konce 2. světové války na slavnostní koncert Podkrkonošského symfonického orchestru, který se koná ve Dvoře Králové nad Labem v sále Hankova domu od 18.00 hodin.

Od 16.00 hodin na náměstí Václava Hanky proběhne ukázka historické vojenské techniky a uniforem klubu vojenské historie feldgendarmerie a vojensko historického muzejního spolku Trutnov.


Více informací



Májový jarmark v Jilemnici

16.05.2015

Májový jarmark v Jilemnici

Trhy mají v Jilemnici tradici trvající přes 500 let. I v letošním roce se můžete těšit na bohatý kulturní program, např. na náměstí vystoupí Taneční skupina Paul-Dance Jilemnice, Jilemský spolek paní a dívek, ZŠ Komenského, ZŠ Harracha, ZUŠ Jilemnice, Gaudium Ludentem z Polska, Evergreen Dixieland Band z Nové Paky, Soumrak Band a pro děti jsou připraveny pohádky. V zámeckém parku můžete otestovat vystavená historická vozidla Klubu Historických vozidel Jilemnice. Zveme i na návštěvu Tržnice řemesel v budově Starého pivovaru č.p.1. V průběhu jilemnického jarmarku můžete také ochutnat místní speciality, jako jsou sejkory, medovina a další.


Více informací



300 zatáček Gustava Havla

16.05.2015

300 zatáček Gustava Havla

53. ročník - Mistrovství ČR Supermono v Hořicích (16. - 17.5.2015).

300 zatáček Gustava Havla je volný mezinárodní závod silničních motocyklů, který se jezdí v Hořicích v Podkrkonoší od roku 1936. Název vznikl z faktu, že po dvanácti kolech závodu ujede motocyklista na hořickém závodním okruhu přesně 312 zatáček. Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967.


Více informací



180 let výroby papíru v Hostinném

23.05.2015

180 let výroby papíru v Hostinném

V roce 1835 bratři Gustav a Wilhem Kieslingové přestavěli v prostorách zámku hraběte Waldsteina bývalou přádelnu vlny na ruční papírnu a položili tak základ tradice papírenské výroby v Hostinném. Výstava, která je výsledkem spolupráce Městského muzea Hostinné a Holdingu KRPA, připomene dlouholetou tradici výroby papíru v tomto podkrkonošském městečku. Vernisáž se uskuteční v sobotu 23. 5. od 17.00 hod. Výstava ve Františkánském klášteru v Hostinném potrvá do 30. 9. 2015.


Více informací



Krajem spisovatele Josefa Šíra

23.05.2015

Krajem spisovatele Josefa Šíra

Již 7. ročník cyklistického a pěšího výletu po stopách krkonošského učitele a hornobranského rodáka. Trasy pro cyklisty 25, 37, 57, 88 km, trasy pro pěší 16, 20 km a dětská trasa 5 km. Všechny trasy začínají i končí v Horní Branné na zámecké zahradě a vedou zvlněnou krkonošskou krajinou po převážně nefrekventovaných silnicích. Pro děti bude přichystána trasa doplněná cedulkami s otázkami. V cíli bude připraveno něco pro pobavení dětí, občerstvení a hudební produkce.


Více informací



Špindlerovské otevírání léta

30.05.2015

Špindlerovské otevírání léta

Město Špindlerův Mlýn ve spolupráci se Skiareálem Špindlerův Mlýn připravili den plný zábavy a turistiky pro děti i dospělé. Pro děti malé či velké jsou připraveny zábavné soutěže, sokolnická vystoupení, přehlídka dravců a otevření nových atrakcí na Medvědíně při trasách Medvědí stezka a Krakonošův příběh. 

V celém Špindlerově Mlýně můžete využít v rámci akce řadu slev 1+1 zdarma. Přijďte s námi zahájit letní turistickou sezónu!


Více informací


Dopravní omezení v Krkonoších

S příchodem jara se na silnicích nejen v Krkonoších objevili rozsáhlé opravy, dopravní omezení a objížďky. Přestože budeme rádi za opravené a příjemně sjízdné silniční tahy a křižovatky, jsme si vědomi nepříjemného zdržení, které tyto opravy přinášejí.

A právě proto je lepší být informován a připraven, a tak vám přinášíme aktuální informace:

1) Dopravní omezení ve Vrchlabí v roce 2015 získáte ZDE

2) Dopravní omezení po celém regionu získáte pohodlně na portal.dopravniinfo.cz, zadáním konkrétní oblasti či trasy si zobrazíte aktuální stav dopravních omezení.

Přejeme Vám příjemné cestování a těšíme se na lepší zítřky :-)



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE