Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše jsou hory bez hranic

Podívejte se na společné video Svazku měst a obcí Krkonoše a Správy KRNAP. Není dlouhé, je poutavé a plné zajímavých a užitečných informací.

https://www.youtube.com/watch?v=kVkTjSbA1hE&t=6s 


Více informací
Krkonoše jsou hory bez hranic
Nové krkonošské stezky vytvořené dětmi

Nové krkonošské stezky vytvořené dětmi

Už jste slyšeli, jak šikovné děti máme v Krkonoších? Přichystaly totiž pro návštěvníky Krkonoš nové turistické stezky a questy, které jsou velmi pěkně zpracovány, některé dokonce i zveršovány a ilustrovány samotnými dětmi! Do projektu Školy pro šetrnou turistiku v KRNAP se zapojily čtyři skupiny žáků ze sedmých tříd ZŠ Komenského Trutnov, ZŠ Školní Vrchlabí a ZŠ Rokytnice nad Jizerou. Žáci nejdříve prošli výukovými programy a následně se snažili podpořit rozvoj šetrné nebo udržitelné turistiky tím, že vytvořili nové stezky a questy (hledačky) v místě svého bydliště. Díky nim tak můžete objevit rokytnické přírodní divadlo, projít se s Gendorfem do Pekla a zpátky, využít jedinečné trutnovské USE-IT mapy a nabídka nechybí ani pro sportovce, pro které je přichystána hledačka sportovní! 


Více informací

Open air beseda a autogramiáda s Gabrielou Koukalovou

TJ Sokol Kunčice nad Labem pořádá Open air besedu a autogramiádu s mistryní světa v biatlonu 2017 a vítězkou malých globů SP 2017 za sprint a hromadný závod, s Gabrielou Koukalovou a 9-ti násobným mistrem ČR v badmintonu a 3 násobným účastníkem letních OH Petrem Koukalem. V pátek 5. května 2017 v 16:00 hod v Kunčicích nad Labem na hřiště na kopané. Vstup dobrovolný.


Více informací
Open air beseda a autogramiáda s Gabrielou Koukalovou
Cenu ředitele Správy KRNAP za rok 2016 získalo pět oceněných

Cenu ředitele Správy KRNAP za rok 2016 získalo pět oceněných

Při v pořadí sedmém předávání Cen ředitele Správy KRNAP se laureáty stala pětice význačných osobností, které přispěly k rozvoji Krkonoš a povědomí o našich horách. Jsou jimi lesník Petr Kadleček, botanik František Krahulec, starosta Jablonce nad Jizerou Miroslav Kubát, dlouholetý člen Horské služby Krkonoše Tomáš Filka a geolog Josef Sekyra, in memoriam. „Smyslem tohoto ocenění je vyzdvihnout lidi, kteří svým životem a prací znamenají přínos pro Krkonoše,“ říká ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka. „Myslím si, že jsme i letos ocenili lidi, kteří jsou s Krkonošemi neodmyslitelně spjati a jejich přínos je nezanedbatelný a asi jen těžko zpochybnitelný,“ dodal Hřebačka. 

https://www.youtube.com/watch?v=6vO5xzt4p0U


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Tipy na zajímavé akce v regionu


Už ho nesou - Legenda draka

05.05.2017

Už ho nesou - Legenda draka

Ojedinělá slavnost připomenutí legend o založení města Trutnova s bohatou nabídkou kulturních pořadů, ukázek tradičních řemesel a mnohými dalšími atrakcemi nejenom pro děti. V sobotu po setmění přinesou podivuhodné bytosti vedené bájným rytířem Albrechtem z Trautenbergu pouze za svitu ohňů a loučí draka, aby ho pověsili na věž Staré radnice, kde setrvá po celé léto.


Více informací



Cirkus bude!

06.05.2017

Cirkus bude!

Hra “Cirkus bude!” v Rokytnici nad Jizerou spojuje umění artistů skupiny Mistral do jednoho komplexního představení. Můžete se těšit na všechny hlavní členy, kteří vás budou bavit více jak hodinu svými akrobatickými kousky. Akrobaté vám předvedou cviky v odvážných výškách. Kouzelník vás překvapí neuvěřitelnou iluzí. Uvidíte fakíra, který se nebojí ohně ani ostrých střepů. Artista, který na svém těle dokáže roztočit neuvěřitelný počet obručí. Samozřejmě nechybí ani klaun, který mezi jednotlivými vystoupeními pobaví nejen děti. Celé představení je pak završeno ohnivou show.


Více informací



Májový jarmark

13.05.2017

Májový jarmark

Tradiční jilemnický jarmark vám nabídne vystoupení ZŠ Komenského, ZŠ Harracha, Taneční skupiny Paul-Dance Jilemnice, ZUŠ Jilemnice, Jilemničanky, Jilemského spolku paní a dívek nebo Evergreen Dixieland Band Nová Paka, Alibi rock. Dále pak pohádku O pejskovi a kočičce. A samozřejmě těšit se můžete i na vynikající tradiční krkonošské speciality k jídlu i pití. Moderuje Petr Ticháček. Zveme i na návštěvu Tržnice řemesel v budově Starého pivovaru č.p. 1 od 10:00.


Více informací



Vrchlabí v pohybu... život je hra

20.05.2017

Vrchlabí v pohybu... život je hra

Jak jste se bavili, když jste byli dětmi? Jak trávili volný čas vaši rodiče? Skákání gumy nebo panáka, cvrnkání kuliček, házení čáry…míčová školka, přebírání…. Pojďte si hrát a ukažte dětem hry vašeho dětství. Pomozte společně tvořit Galerii na zdi. Tradičně: Bleší trh; Deskové hry; Stromolezení; Jízda na dvoukole; Příběhová hra města; Skákací hrad pro nejmenší. Pořádají neziskové organizace: Spolek Na Dvoře, Rodinné centrum Kopretina, Funny, SONS, Tamar, Skautské středisko Krakonoš, Skautské středisko sv. Vavřince, Sůva.


Více informací



7. ročník pochodu Hrádeček

20.05.2017

7. ročník pochodu Hrádeček

Tradiční pochod Hrádeček vede Naučnou stezkou Okolo Pekelského vrchu v délce 10,4 km okolo Hrádečku Václava Havla. Trasa pojednává o historii zdejšího kraje i dějinných událostech naší republiky, seznámíte se také s historií lyžování Mladých Buků nebo se sídlem bývalého prezidenta Václava Havla. Stezka pokračuje přes zříceninu hradu Břecštejn, Pekelské rybníky a skály nad Peklem až na vrchol Pekelského vrchu, odkud je nádherný výhled na východní Krkonoše s nejvyšším vrcholem Sněžkou. Srdečně vás všechny zveme v tento den i do Baldova světa, kde bude nově otevřená Baldova naučná stezka o přírodě, koloběhu vody, fotosyntéze, recyklaci odpadků atd..


Více informací



Den Městyse Černý Důl

20.05.2017

Den Městyse Černý Důl

Tradiční slavnost v Černém Dole s bohatým programem pro celou rodinu. Koncerty, kabaret, taneční vystoupení, divadlo, jarmark a zakončení celého zábavného dne ohňostrojem.


Více informací



Muzejní noc - plavba na sever 1928

20.05.2017

Muzejní noc - plavba na sever 1928

Městské muzeum Žacléř poodkrylo tajemství fotoalba z roku 1928, které zachycuje plavbu Alfreda a Luisy Taubových na ostrov Špicberky. Mohlo by se zdát, že jde o obyčejné rodinné album z dovolené, kdyby se nejednalo o plavbu lodí Monte Cervantes roku 1928 a havárii, kvůli které musel k lodi přispěchat ruský ledoborec Krassin, který se právě vracel ze záchrany části Nobileho výpravy. Kromě poutavých fotografií si budete moci vyzkoušet potápěčský skafandr, obdivovat pravou velrybí čelist, zkoumat pod mikroskopem špicberskou floru, prohlédnout si 3D aplikaci zachycující uvízlou část posádky vzducholodi Italia, kterou zachránil ledoborec Krassin, naučíte se vázat uzly. Pro děti je připraven doprovodný program. Výstava potrvá do 31. 8. 2017


Více informací



Pochod Karla Klíče

20.05.2017

Pochod Karla Klíče

Klub českých turistů, odbor Hostinné, pořádá v pořadí již 42. ročník Pochodu Karla Klíče, na počest tohoto hostinského rodáka, malíře, fotografa, grafika a vynálezce. Pro pěší účastníky budou připraveny trasy v délce asi 12, 24 nebo 36 km, pro cyklisty trasy v délce asi 20, 40 nebo 60 km, pro děti připraven program na dvou trasách v délce 3 a 5 km. Start pochodu začne v restauraci „U Bicana“ v době od 7:00 do 10:00, cíl na stejném místě do 18:00. Občerstvení zajištěno na startu, v cíli a z vlastních zásob.


Více informací



Krajem spisovatele Josefa Šíra

20.05.2017

Krajem spisovatele Josefa Šíra

Již 9. ročník cyklistického a pěšího výletu po stopách krkonošského učitele a hornobranského rodáka. Trasy pro cyklisty: 25, 37, 57, 88 km. Trasy pro pěší: 16 a 20 km. Trasa pro děti: „Poznávací“ 5 km (okolí Horní Branné). Občerstvení zajištěno po celý den na zámecké zahradě. Pro zpestření trasy se můžete zastavit v Horních Štěpanicích, kde se tento víkend koná pouť.


Více informací



Otevírání léta

27.05.2017

Otevírání léta

Špindlerův Mlýn zahájí letní sezónu již tradičně, návštěvníky čeká bohatý program, jehož centrum bude v prostoru dolní stanice lanovky Sv. Petr, kde budou představeny mimo jiné ukázky záchranných prací členů horské služby, hasičů a policie. Pro děti jsou připraveny zábavné, sportovní aktivity, které vyvrcholí dětskou olympiádou. Návštěvníci si mohou vyzkoušet například summer tubing, pumptrack, zapůjčit koloběžky či terénní tříkolky. Součástí bude také otevření letních turistických tras Mechová pěšinka a Stezka stopaře. A nebude chybět ani skvělá hudební produkce a občerstvení.


Více informací


ZUŠ OPEN 2017 V HARRACHOVĚ, VRCHLABÍ, HOSTINNÉM, TRUTNOVĚ

Termín akce: 30. května 2017
Místo konání: Harrachov, Vrchlabí, Hostinné, Trutnov
Více informací: www.zusopen.cz a na www.harrachov.cz, www.zus-vrchlabi.cz, zus-hostinne.webnode.czwww.zustrutnov.cz

Také některá krkonošská města jsou zapojena do celonárodního happeningu základních uměleckých škol ve veřejném prostoru, kdy Základní umělecké školy – ZUŠ Harrachov, ZUŠ Karla Halíře Vrchlabí, ZUŠ Hostinné, ZUŠ Trutnov - představí svůj program v rámci jednoho společného dne, a to v úterý 30. května 2017. Přijďte strávit tento den jako den sdílené radosti a respektu k unikátnímu systému základního uměleckého vzdělávání a využít tuto akci jako prostor pro setkání žáků, pedagogů, rodičů a všech, kteří mají zájem o umění a kultivaci nejmladší generace.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE