Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší
Pavla Marešová

Krkonoše – jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše a podkrkonoší

Omezení pohybu – Krkonoše se dočasně uzavírají turistům

Většina z vás k nám momentálně nemůže a my si tu krásu našich hor necháváme nedobrovolně sami pro sebe. Na hřebenech i v podhůří se rozhostil klid, jaký pamatuje snad jen Krakonoš. Nebuďte smutní a věnujte se činnostem, na které normálně nemáte čas, naše hory na vás počkají. Těšíme se, až to bude opět možné a dorazíte do Krkonoš, těšíme se na vás!


Více informací
Omezení pohybu – Krkonoše se dočasně uzavírají turistům
Soutěžte a inspirujte nás!

Soutěžte a inspirujte nás!

Na stránkách Neznámé Krkonoše najdete jak pohodové výlety pro rodiny s dětmi, tak dlouhé výlety pro pořádné horaly. Nechybí tipy kde složit hlavu, kde se dobře najíst a kam vyrazit za zábavou. Zúčastněte se soutěže, která na stránkách momentálně probíhá a podělte se s námi o svůj názor, potěšíte nás tím!


Více informací

Vychází Krkonošská kuchařka

Dovolíme si vás pozvat do chalup, statků, horských bud a restaurací, které dodnes vaří krkonošské kyselo, hladkou Ančku, hubovec, žida, muziku nebo třeba rozcuchanou nevěstu. Autorka je o generaci starší než holky, co se na knize podílely, a tak je moc ráda, že i mladší generace chce zachovat krkonošské tradice a hlavně recepty. Jsou nejenom chutné, ale většinou i levné a hodně je jich díky nedostatku masa v dobách dávno minulých i vegetariánských.


Více informací
Vychází Krkonošská kuchařka
Poslední závod – film o přátelství a odvaze lyžařů Hanče, Vrbaty a Ratha

Poslední závod – film o přátelství a odvaze lyžařů Hanče, Vrbaty a Ratha

Natáčení filmu Poslední závod, příběh podle skutečných událostí, které se odehrály v Krkonoších před více než sto lety, v těchto dnech úspěšně pokračuje. První klapka padla v neděli 21. února ve Františkově, v následujících dnech se štáb přesunul na Medvědí boudy, Labskou boudu, do Hostinného a další autentická místa. Sledujte na Facebooku momentky z natáčení a podívejte se na Donio, kde se dozvíte o chystaném filmu více.


Více informací

Dopřejte zvěři potřebný klid!

Krkonoše zaznamenávají nebývalý nárůst počtu nalezených zdechlin srnčí zvěře, uštvaných nebo přímo stržených volně pobíhajícími psy. Zvýšený pohyb veřejnosti v terénu je pro zvěř dalším rizikovým faktorem. Stoupá počet lidí, kteří vyrážejí do hor v pozdních odpoledních, nočních či brzkých ranních hodinách, tedy v čase, kdy má příroda odpočívat a mít klid. Nechejte noční čas přírodě, v tomto období to opravdu potřebuje.


Více informací
Dopřejte zvěři potřebný klid!
Seznamte se s regionem prostřednictvím zážitků a nahlédněte do výroby!

Seznamte se s regionem prostřednictvím zážitků a nahlédněte do výroby!

Shlédněte zajímavá videa, nechte se inspirovat a jakmile situace dovolí, vydejte se za zážitky! V pěti dílech vám budou představeny nejen firmy, ale i technické památky, možnosti kultury nebo gurmánské pochoutky. Videa naleznete v katalogu vámi vybraného odvětví. Zároveň tímto děkujeme účastníkům virtuální stezky, partnerům a všem, kteří s námi na tomto právě končícím projektu spolupracovali!


Více informací

Jak zabavit děti nejen během lockdownu?

Nebudeme si lhát, je to dřina. Děti potřebují kamarády, režim, pohyb, vybít tu nekonečnou energii... A v době, kdy jsme uvěznění hranicemi svých domovů, to jde často velmi těžko zařídit. Rádi bychom vám pomohli, poslali vás do přírody, na výlet, ale i to je složité. Krkonoše jsou teď nedobrovolně uzavřeny všem, nejen dětským návštěvníkům. I tak jsme pro vás připravili pár tipů na doma i na ven, které snad v rámci vašich možností budete moct využít. Přejeme pevné nervy a hodně sil!


Více informací
Jak zabavit děti nejen během lockdownu?
Velikonoce v Rautisu

Velikonoce v Rautisu

Těšíte se na jaro? Rautis vám čekání zaručeně zpříjemní. Nové, krásně barevné velikonoční sady plní postupně web, na kterém jsou k vidění pestrá vajíčka i roztomilá zvířátka. Horkou novinkou jsou skleněná minivajíčka s motivem kuřátek, která určitě vyčarují úsměv každému, kdo se na ně podívá. I letošní Velikonoce budou takové, jaké si je uděláte. Vyzdobené, barevné a veselé.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

Aplikace Záchranka má nové funkce pro Horskou službu

Od roku 2018 aplikace Záchranka ve spolupráci s Horskou službou funguje následovně – po stisku nouzového tlačítka aplikace podle GPS sama rozpozná, že se volající nachází v horské oblasti, a kromě zdravotnické záchranné služby kontaktuje také zasahující posádku Horské služby. Té předá avízo s přesnou polohou volajícího, stavem baterie telefonu a dalšími údaji, jež si volající vyplnili ve svém uživatelském profilu.

Tým aplikace Záchranka připravil ve spolupráci s Horskou službou novou funkcionalitu – vylepšený přenos polohy, nebo fotky z místa nehody/události zasahujícím posádkám horských záchranářů. Další novinky budou reagovat i na výzvy spojené se zvýšeným pohybem turistů v horských oblastech.

Více informací naleznete zde.



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE