Jestliže se vám tento newsletter nezobrazuje správně, klikněte prosím ZDE.

Krkonoše a podkrkonoší

Krkonoše - jedinečné navenek, přátelské uvnitř

Krkonoše jsou hory mnoha českých Nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou. Najdeme zde strmé ledovcové kary i rozlehlé horské louky, skalnaté hřebeny i malebná údolíčka lemovaná roubenými domky. Zaposlouchejme se do hukotu vodopádů i tajemného ticha slatí a rašelinných jezírek. A pak je zde Sněžka, tato velebná královna hor, která důstojně shlíží na celé své panství.

Krkonoše a podkrkonoší

Nové mapy a trasy pro běžkaře

Projekt „Krkonoše – lyžařský běžecký ráj“ je na nadcházející zimní sezonu rozšířen o sedm dalších tras. Tak se mohou milovníci běžeckého lyžování těšit na stopy, které navazují na již existující tratě. Informace o nich najdete na našem webu.

Díky získaným dotacím prací Svazku Krkonoše a dobrou spoluprací s krkonošskými městy a obcemi a Správou KRNAP vzniklo na nadcházející sezonu více jak 10 nových pohledových velkoplošných map. Ty jsou osazeny do terénu k upravovaným běžeckým tratím v lokalitách Harrachov, Benecko a Vítkovice v Krkonoších.


Více informací
Nové mapy a trasy pro běžkaře
Krkonošská sezona po dvacáté

Krkonošská sezona po dvacáté

Letošní „kulaté“ číslo turistických novin Krkonošská sezona je již na pultech informačních center. Dočtete se v ní o zajímavostech v české i polské části Krkonoš, v krátkosti navštívíte místní malebná městečka. Přečtete si rozhovor se spisovatelkou Boženou Šimkovou, rodačkou z podhůří Krkonoš a autorkou oblíbených večerníčků o Krakonošovi. Zjistíte, jak jsou místní lidé hrdí na své sportovce, kteří reprezentovali ČR na Zimní Olympiádě v Soči 2014. Prostřednictvím čtenářské „ochutnávky“ se seznámíte s někdejším lyžařským vázáním, sněžnicemi a rohačkami, a nahlédnete tak do historie oblíbených sportů na sněhu.


Více informací

Tradice výroby vánočních ozdob

Městské muzeum ve Dvoře Králové nad Labem otevřelo novou expozici zaměřenou na výrobu vánočních ozdob na Královédvorsku. Výroba foukaných vánočních ozdob má v tomto regionu dlouhou tradici. Byla započata v roce 1931 a stále trvá. Za tuto dobu vznikly tisíce ozdob různých tvarů, velikostí a dekorů, které zdobí vánoční stromky po celém světě. Expozice je věnovaná perlařství a vlastní výrobě vánočních ozdob (foukání, smáčení, zdobení, záponkování a balení do krabic). Je zde k vidění výběr vánočních ozdob od 30. let 20. století do současnosti.


Více informací
Tradice výroby vánočních ozdob
Zahájení lyžařské sezony

Zahájení lyžařské sezony

Srdečně vás zveme na konferenci dne 11. prosince 2014 v 9.30 hodin na horní stanici lanovky na Černou horu ve Skiresortu Janské Lázně. Mezi hlavní témata patří Krkonoše – lyžařský běžecký ráj - aktuality, Úprava běžeckých lyžařských stop – organizace, financování, partneři, Náměty na zlepšení projektu pro rok 2014/15, Projekt „Pohádkové Krkonoše a Podkrkonoší“, Představení novinek pro zimní sezonu ve Skiresortu Janské Lázně-Pec, Ukázka přesunu lyžařů do Skiareálu Pec pod Sněžkou, Vyzkoušení upravených lyžařských tratí na Černé hoře. Svoji účast prosím potvrďte do 7.12.2014 na http://goo.gl/d2Wlig.


Více informací
Krkonoše a podkrkonoší

TOP akce v Krkonoších a Podkrkonoší

V prosinci na vás čeká v Krkonoších a Podkrkonoší spousta vánočních akcí – jarmarků, trhů, koncertů, tvořivých adventních dílen, výstav i divadel. Klasické vánoční jarmarky na náměstích s bohatou nabídkou řemeslných výrobků, teplých voňavých nápojů, výtečných pokrmů a spousty dobré předvánoční nálady si užijte plnými doušky v tom předvánočním shonu. Dalším relaxem může být pro některé divadlo či koncert. Jiří Bárta se hrou na violoncello vystoupí v Žacléři. Sopranistka Jana Štěrbová vystoupí na Štědrý den v Harrachově.


Vánoční ZOO

01.12.2014

Vánoční ZOO

S prvním prosincovým dnem se v Zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem rozzáří unikátní hra světel, vánočně nasvícené pavilony a cesty. Vánoční výzdoba v ZOO bude připravena od 1. prosince 2014 do 4. ledna 2015, prodloužená otevírací doba Vánoční ZOO začíná 20. prosince.


Více informací



Vánoční trhy a jarmarky

01.12.2014

Vánoční trhy a jarmarky

Adventní trhy a vánoční jarmarky se konají na mnoha místech v Krkonoších i Podkrkonoší. Vánoční atmosféru zažijete a pěkné rukodělné vánoční dárky nakoupíte např. na Kuksu, v Janských Lázních, Jilemnici, Vysokém nad Jizerou, Vrchlabí, Horním Maršově, Rokytnici nad Jizerou, Hostinném, Trutnově, Lánově, Dolním Dvoře, ad.


Více informací



Andělská projížďka

06.12.2014

Andělská projížďka

Chcete si užít pekla trochu jinak? Zveme vás na již osmou Andělskou projížďku ve zvláštním parním vlaku s Mikulášskou nadílkou a programem Čertovské kapely. Andělská projížďka s čertisky, anděly a Mikulášem se koná na železniční trati Martinice v Krkonoších – Jilemnice – Rokytnice nad Jizerou při oslavách 115 let místní historické lokálky.


Více informací



Lyžecké závody po staru

06.12.2014

Lyžecké závody po staru

Zveme vás do zámeckého parku ve Vrchlabí na 7. ročník Lyžeckých závodů po staru ve štafetovém běhu rozestavném. Závody budou zahájeny průvodem lyžníků městem v 9.45 hodin. U příležitosti svatého Mikuláše také závod dětí převlečených do symboliky čertů a andělů o ceny. Závodníci i diváci buďtež dobovou výzbrojí a výstrojí opatřeni.


Více informací



S ČT SPORT na vrchol

13.12.2014

S ČT SPORT na vrchol

Již pátá série lyžařské reality show, do které se můžete zapojit i VY. 13.-14. prosince se ve skiareálu ve Špindlerově Mlýně hledá král a královna amatérského lyžování, kteří se stanou součástí českého reprezentačního týmu. Další zastávky této reality show se budou konat v únoru a březnu 2015.


Více informací



Vánoční stan v Černém Dole

25.12.2014

Vánoční stan v Černém Dole

Na náměstí v horském městečku vám Vánoční stan od 25. do 31. prosince poskytne azyl nejen před nepřízní počasí, ale nabídne Vám nabitý program - vánoční koledy, taneční zábavu, koncerty, dětské odpoledne (hry, soutěže, tvoření), Silvestrovskou diskotéku. Zahřát se můžete něčím dobrým teplým, což zážitek jistě z celé akce ještě umocní.


Více informací


Advent a vánoční svátky v horách a podhůří

Vánoce se pomalu blíží, přijďte se naladit na jejich nezaměnitelnou atmosféru k nám do Krkonoš! Nakupte vánoční dárky pro své blízké, nechte se inspirovat tipy na originální vánoční dekoraci, rozsviťte vánoční stromy v krkonošských i malebných podhorských městech, nebo se v nevyhnutelném předvánočním shonu jen na chvilku zastavte a vyslechněte koledy.

Z pestré nabídky pořádaných akcí si jistě vybere každý.

Přehled nejhezčích adventních a vánočních akcí najdete na našich webových stránkách.

Vánoční kalendář akcí z Podkrkonoší najdete na www.podkrkonosi.eu.

Tak přijďte pobejt!



Krkonoše a podkrkonoší

Facebook Twitter Google+

Krkonoše - svazek měst a obcí
Zámek 1
543 01 Vrchlabí

E-mailsvazek@krkonose.eu

WWWwww.krkonose.eu

Odrážka Unikátní Krkonoše
Odrážka Turisté a cyklisté vítejte
Odrážka Lyžařský ráj
Odrážka Krkonoše pro všechny
Odrážka Hory zážitků
Odrážka Služby a doprava

Odrážka Newsletter
Odrážka Archiv

Krkonoše a podkrkonoší
  EU  

Pokud chcete zrušit zasílání e-mailů, klikněte na tento odkaz: ZDE